Šport > Košarka
30 ogledov

Jurica Golemac dopolnil zasedbo Krke

Jurica Golemac je še vedno brez kluba. Nazadnje je bil soigralec Sanija Bečirovi Žurnal24 main
Novomeško Krko je okrepil nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac. Košarkar, ki je v lanski sezoni igral v Italiji, je v preteklih letih zamenjal številne klube, sedaj pa se vrača v Slovenijo.

Pri slovenskih košarkarskih prvakih, igralcih novomeške Krke, bo na položaju krilnega centra v prihodnji sezoni igral Jurica Golemac, 35-letni in 209 cm visoki nekdanji slovenski reprezentant, ki je za slovensko reprezentanco igral na evropskih prvenstvih leta 2003 in 2009.

Golemac je začel kariero v zagrebškem Zrinjevcu, potem pa igral za Union Olimpijo, Efes Pilsen, Cibono, Ural Great, Hapoel Jerusalem, Paris-Levallois, Panellinios, Virtus Romo, Panathinaikos, Zadar, Colossus Rhodes in Albo iz Berlina. V zadnji sezoni je igral v italijanski ligi za Sidigas iz Avellina, kjer je v povprečno 29 minutah na tekmo dosegal 11,8 točke, 4,8 skoka in 2,4 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.