Šport > Košarka
10619 ogledov

Jusuf Nurkić z brutalnim norčevanjem pospremil izpad osovraženega tekmeca

Jusuf Nurkić Draymond Green Profimedia Jusuf Nurkić in Draymond Green.
V noči na sredo je iz boja za končnico izpadla še ena ekipa - Golden State Warriors.

V sredinih zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času sta bili odigrani prvi tekmi play-ina v ligi NBA. Los Angeles Lakers so v gosteh premagali New Orleans Pelicans (110:106) in si že zagotovili igranje v končnici. Pelikani bodo imeli popravni izpit proti Sacramento Kings, ki so doma suvereno ugnali Golden State Warriors (118:94) in končali njihovo sezono.

Bojevniki so pred dvema letoma osvojili naslov, kar je bil četrti šampionski prstan za njihovo veliko trojico - Stephen Curry, Klay Thompson in Draymond Green.

Green je gotovo najbolj kontroverzen od trojice. Odlični obrambni igralec je zelo vsestranski tudi v napadu, njegove predstave pa so pogosto začinjene z veliko mero provokacij in grobosti, za kar si je prislužil nemalo suspenzov.

V letošnji sezoni se je njegov najbolj odmeven incident zgodil decembra na srečanju proti Phoenix Suns. Takrat je Green s pestjo udaril bosanskega centra Jusufa Nurkića v obraz in moral za to počivati kar nekaj tekem.

Ekipi sta se še enkrat srečali februarja in pred dvobojem je Američan Bosanca označil za mehkužca, na sami tekmi pa do nadaljnih incidentov ni prišlo.

Po sinočnjem porazu Bojevnikov je bil Nurkić, ki ga s Suns čaka serija proti Minnesota Timberwolves, dobre volje. Takoj po koncu srečanja v Sacramentu se je namreč aktiviral na omrežju X in zbodel Greena.

"To je vse, ljudje," je bil znan slogan iz risank Lonney Tunes, ki ga je Nurkić uporabil za norčevanje iz Greena in Warriors. Za dobro mero je dodal še dva emojija s smehom do solz.

Še zadnjič skupaj

Warriors, ki so s Curryjem, Thompsonom in Greenom dolgo vladali NBA sceni, so prišli v zrela športna leta. Analitiki so mnenja, da bi letošnja sezona lahko bila njihova zadnja skupna.

Curryja na franšizo še veže pogodba, medtem ko je Thompson postal prost igralec in bi se kaj lahko preselil. O menjavi Greena, ki je ekipi ob številnih koristih povzročil tudi ogromno težav, pa se govori že skoraj dve leti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice