Šport > Košarka
6278 ogledov

Kako, prosim!? Dragića zmotilo poveličevanje Dončića

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Nekdanji slovenski reprezentant se je odzval na revizionističen odnos slovitega ameriškega novinarja do največjega uspeha slovenskega ekipnega športa.

Vest o selitvi nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, ki zapušča Sacramento Kings in se seli v Istanbul, kjer bo na klopi Fenerbahčeja nasledil legendarnega Željka Obradovića, je močno odmevala tako v Evropi kot onkraj Atlantika. 

Novico je na svojem twitter profilu delil tudi ugledni ameriški novinar Adrian Wojnarowski, ki je s svojim zapisom (ne)namerno ujezil Gorana Dragića.

Goran Dragić Miami Heat Drama v Miamiju Šport Panika v Dragićevi ekipi! Korona kosi igralce, klub zapira poslopja

Priznani košarkarski strokovnjak, ki pokriva dogajanje v ligi NBA, je očitno nekoliko podlegel "Lukamaniji", saj njegov zapis namiguje, da je Slovenija naslov evropskega prvaka leta 2017 v Istanbulu osvojila na krilih mladega košarkarja Dallasa.

To seveda ne drži, saj je bil prva violina takratne izbrane vrste Goran Dragić.

luka dončić 77 Šport Luka Dončić: Bil je nesporazum

"Kot trener slovenske reprezentance je bil Igor Kokoškov del evropskega naslova leta 2017 pod vodstvom Luke Dončića," je zapisal Wojnarowski.

Takšen revizionističen odnos Dragiću ni bil pogodu, zato je v odgovor objavil razmišljujoči čustveni simbol.

Reakcija je, vsaj tako menimo v uredništvu, vsekakor upravičena. Prav tako si upamo trditi, da njegov namen ni bil omalovaževati Dončićeve vloge.

Pod nobenim pogojem ne gre zanikati, da je bil Dončićev doprines prav tako ključnega pomena za uspeh slovenske reprezentance, a dejstva so pač dejstva. 

Dragić ni bil samo gonilna sila v finalu, temveč tudi najkoristnejši igralec (MVP) Eurobasketa in nesporno prvo ime naše reprezentance. Na tekmi za zlato je dosegel 35 točk, medtem ko Dončić zaradi poškodbe gležnja v zadnji četrtini sploh ni stopil na parket.

Dragić je bil skupaj z Dončićem, oba sta pobrala po sedem odbitih žog, najboljši skakalec ekipe, s stremi asistencami pa še najboljši podajalec skupaj s Klemnom Prepeličem.

luka dončić Po sili razmer Šport Dallas pripeljal zamenjavo za Dončića

Košarkar Miamija je bil zaradi "napake" ameriškega novinarja deležen bučne podpore med spletnimi uporabniki. "Mislim, da je ekipo vodil Goran in ne Luka," je zapisal prvi.

"Luka se je poškodoval, vendar Slovenci tega sploh niso občutili, ker je Dragić igral, kot bi bil pod vplivom drog," je dodal drugi.

"Vsi vemo, kdo je bil MPV prvenstva," je zapisal tretji. "Goran je v povprečju dosegal 22 točk, Luka pa 14," je poudaril četrti.

"Povej jim, Gogi," je Dragića podprl peti. "35 točk v finalu. Se spomniš, Wojnarowski?" pa je zapisal šesti. 


 

Komentarjev 3
  • boris96 13:10 04.julij 2020.

    Nobenega dvoma ni, da je bil kapetan in MVP gonilna sila ekipe, kjer je vsak po svoje pripomogel k uspehu.

  • silvester1 10:40 04.julij 2020.

    vojnarowski.kaj si pa mislil ko si to napisal.najprej bi moral pogledati kdo je pripeljal Slovenijo do evropskega naslova.Luka zadnjih 10 minut sploh igral ni ker si je poškodoval nogo.