Šport > Košarka
9572 ogledov

Kaos na odločilni tekmi, slovenski sodnik izpraznil tribune

sodniki ABA liga ABA League/Dragana Stjepanović
Odločilna peta tekma finala lige ABA je bila znova kaotična.

Peta tekma finala med Crveno zvezdo in Partizanom je znova postregla z neredi. Ta je bila zaradi podobnih scen na prejšnjih dvobojih odigrana pred nekoliko manj gledalci, vendar to ni pomagalo. Težave so se pojavile že v prvem polčasu, drugi pa se je začel s polurno zamudo, ker je slovenski sodnik Saša Pukl zahteval, da se izprazni del tribune okoli tunela, ki vodi na parket.

A takoj po začetku tretje četrtine se je kaos nadaljeval, sodniki so celo morali bežati z igrišča, saj so se nanje vsuli številni predmeti, nekaj gledalcev pa je celo vdrlo na parket. Tekma je bila tako prekinjena v 24.  minuti pri izidu 39:39. Delilci pravice so se odločili s tekmo nadaljevati šele po odhodu gledalcev iz dvorane.

Na koncu so do naslova prišli košarkarji Crvene zvezde, ki so zmagali z rezultatom 80:77. Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Dejan Davidovac s 15 točkami, pri poražencih pa je izstopal Kevin Punter s 27. Slovenski reprezentant Gregor Glas pri črno-belih ni stopil na parket.

Crvena zvezda je skupno že šestič postala prvak regionalnega tekmovanja, Partizan pa po finalnem porazu prav tako ostaja pri šestih naslovih, zadnjega ima iz leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice