Šport > Košarka
4966 ogledov

Kateri NBA zvezdnik bo v novi sezoni soigralec Luke Dončića?

Kemba Walker
Dallas Mavericks našega Luke Dončića naj bi bili pomembni člen pri podpisovanju tako imenovanih prostih igralcev.

Navijači Dallasa si želijo, da bi njihova ekipa pred začetkom sezone 2019/20 uspela podpisati kakšno veliko ime s seznama prostih igralcev, saj naj bi ob mladih zvezdnikih Luki Dončiću ter Kristapsu Porzingisu še eno veliko košarkarsko ime praktično zagotavljalo uspešno sezono in vrnitev v končnico.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis | Avtor: Instagram Instagram

NBA analitiki se strinjajo, da morajo Dallas Mavericks biti resnično aktivni v letošnjem "free agencyju", saj mlado jedro ekipe potrebuje še dodatno pomoč kakšnega izkušenega zvezdnika. Mavsi prav tako imajo še kar precejšen "cap space", saj je naš Luka še vedno pod pogodbo kot novinec. Zato imajo na voljo kar precej denarja za morebitne okrepitve, a vsekakor ga morajo porabiti na pameten način ter se ne zaleteti na prvo žogo, kot so se z DeAndrejem Jordanom, Harrisonom Barnesom,...

 

3 prioritete

 

Sloviti NBA reporter in analitik analitik Marc Stein je izpostavil tri prioritete, na katere naj bi pri podpisovanju igralcem morali biti pozorni pri Dallasu.

Po Steinovem poročanju naj bi pri Mavericksih iskali: strelce, atlete ter veterane, ki naj bi bili ključni manjkajoči člen v ekipi. Predvsem naj bi iskali košarkarja izjemnih atletskih sposobnosti ter dobrega strelca, saj bi s tem drastično izboljšali svoj napad, medtem ko naj bi veteran prinesel prepotrebne izkušnje v ekipo, kar naj bi se še posebej poznalo v končnici, s katero trenutna ekipa nima skoraj nič izkušenj.

trae young luka dončić NBA Šport Velik Dončićev kritik že izbral novinca leta

Stein še poroča, da pri Dallasu zaenkrat še oblikujejo svoj dokončni načrt za obdobje podpisovanja prostih igralcev ter da se bo ta verjetno še dosti spreminjal, zaenkrat pa naj bi na njem prednjačili dve zvezdniški imeni.

 

Kemba Walker ali Khris Middleton?

 

NBA analitiki naslednjo sezono Dallas vidijo kot zanesljivega udeleženca končnice, kakšno vlogo pa bo tam imel, pa naj bi bilo odvisno predvsem od tretjega zvezdnika, ki naj bi okrepil Teličke iz Dallasa.

Izbira bo zelo velika, saj naj bi bili Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Klay Thompson, Jimmy Butler, Khris Middleton ter Nikola Vučević le nekatera izmed velikih imen, ki jim pogodbe po letošnji sezoni potečejo.

Luka Dončić Dirk Nowitzki Kot za med Šport Dončić član NBA elite, o drugih novincih ne duha ne sluha

Prvo ime na Dallasovem seznamu želja pa naj bi bil Kemba Walker, dosedanji branilec Charlotte Hornetsov ter trikratni udeleženec tekme vseh zvezd. Walker ima za seboj nepozabno sezono, saj je v povprečju dosegal kar 25,6 točk, 4,4 skoke ter 5,9 asistenc na tekmo.

Stein še poroča, da če se jim situacija z Walkerjem ne izide v prid, naj bi pri Mavericks ciljali predvsem na Milwaukeejevega zvezdnika Khrisa Middletona, krilnega igralca, ki se je letos pri 27 letih prvič prebil na tekmo vseh zvezd.

Middleton naj bi bil po mnenju Steina za ekipo Dallasa še bolj primeren kot Walker, saj je bil zadnje štiri sezone pri Bucs vajen biti druga violina za izjemnim Grkom Giannisom Antetokounmpojem, medtem ko je Walker navajen, da je prvi zvezdnik ekipe, s čimer pa se mlada Dallasova dragulja verjetno ne bi najbolj strinjala. Middleton prav tako kot Walker igra sezono svoje kariere, saj povprečno dosega kar 18,3 točke, 6 skokov ter 4,3 asistence na tekmo.

Khris Middleton | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.