Šport > Košarka
870 ogledov

Ko ponori Željko Obradović ...

Željko Obradović youtube
Tudi veliki zvezdniki utihnejo.

Željko Obradović sodi med najboljše evropske trenerje vseh časov. V svoji trenerski karieri je s petimi različnimi klubi osvojil devet evropskih naslovov, reprezentanco nekdanje Srbije in Črne gore pa je popeljal do lovorike evropskih in svetovnih prvakov. Nekdanji reprezentant Jugoslavije je sicer znan tudi po svojem temperamentu, na zadnji evroligaški tekmi pa so ga občutili tudi njegovi izbranci pri Fenerbahçeju.

Na gostovanju pri Maccabiju je turška ekipa ob koncu prvega polčasa izgubljala za osem točk, grški zvezdnik Kostas Sloukas pa je z vprašanjem stopil na živec legendarnemu trenerju. "Kostas, zdaj me sprašuješ, kaj moramo odigrati. Celo življenje čakate na moje odločitve, celo življenje, ti in vsi ostali! Ne odgovarjaj mi, ko se znajdeš v težavah! OK?" je z morilskim pogledom in povišanim glasom minuto odmora začel Obradović. 

CSKA Žalgiris Video Šport Velik škandal, spet v korist iste ekipe

'Motivacijski nagovor' je očitno pomagal, saj je Fener zaigral boljše, igralcem pa ni preostalo drugega, kot da pridejo do zmage. Turki so tekmo dobili s 74:70. Sloukas je bil na koncu najboljši strelec tekme, zbral je 18 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.