Šport > Košarka
2671 ogledov

"Ko primerjajo LeBrona in Jordana, mi gre na bruhanje"

Jr. NBA Saša Despot Dino Rađa
Član Hiše slavnih je imel marsikaj za povedati.

Nekdanji hrvaški reprezentant in NBA košarkar Dino Rađa je v pogovoru za Index.hr odgovarjal na različne teme, med drugim pa je spregovoril tudi o svojih nekdanjih reprezentančnih kolegih Toniju Kukoču in Draženu Petroviću, o sodobni ligi NBA in seveda o primerjavi med Michaelom Jordanom in LeBronom Jamesom.

"Ko se začnejo primerjave LeBrona in Jordana, mi gre na bruhanje. Sin me prepričuje, da je LeBron boljši, ampak zame tu ni možna nobena razprava. Če bi igral pred več kot 20 leti, LeBronu ne bi uspelo pol od tega. Ko James zdaj prodre v raketo, se mu vsi umaknejo, po Jordanu pa so pretepali kot nikogar drugega, a je vseeno dominiral. Pred LeBronom so še Kobe Bryant in še nekateri. Spoštujem LeBrona, ampak Kobe je bil boljši," je dejal nekdanji center ekipe Boston Celtics.

Dražen Petrović Spomini Šport Rađa o zadnjih besedah Draženu: sprta zaradi Slovencev

"Današnja liga NBA mi ni všeč. Spremljam jo, a to ni to. VSe se je spremenilo v neko All-Star tekmo. Vse sloni na številkah, ljudje naredijo vse, da bi si 'napumpali' statistiko. Košarka, ki se je nekoč igrala z Detroitom in Knicks, to je bila prava košarka, to denes je le metanje trojk. Pred 20 leti, ko si želel zabijati, si moral narediti nekaj posebnega. Raje gledam evroligo, tekme Maccabija in CSKA, kot pa finale Miamija in LA Lakers. Nisem si ogledal niti enega dvoboja. Prej sem spremljal Bostor, ker sem nanj čustveno navezan," je še dejal član Hiše slavnih.

Dino Rađa | Avtor: Instagram Instagram

Ta je v karieri delil slačilnico z izjemnimi košarkarji, njegova soigralca sta bila v reprezentanci tudi Dražen Petrović in Toni Kukoč. "Če dam na stran vse emocije in se osredotočim samo na reči na parketu, je bil Dražen boljši kot vodja. Bil je glasen, izjemen igralec, na nas je znal vpiti v garderobi, s svojim pristopom nas je vlekel naprej. Toni je bil bolj tihi vodja. On je počel stvari, ljudje pa so mu sledili, ker je bil tako dober. Dražen je bil krvoločnejši v napadu, Toni pa je bolj delal za ekipo, a ti je lahko brez težav tudi nasul 30 točk," je o nekdanjih soigralcih povedal Rađa.

Luka Dončić Član NBA Hiše slavnih: Šport Dino Rađa: Bolje bi bilo, če bi Dončić še eno sezono ostal v Evropi

"Kukoč je bil boljši obrambni igralec, več je bil pri skoku, prvo je gledal, kako bo podal in šele nato sebe. Dražen je prvo v napadu pomislil nase. Mislim, da je bil Toni za malenkost kompletnejši košarkar, njemu bi prepustil, da pokriva najboljšega tekmeca. Dražen takšnih nalog ni dobival. Če bi bil jaz trener in bi moral izbirati med obema, bi se odločil za Tonija," je še dodal nekdanji evropski prvak z Jugoplastiko, kjer je prav s Kukočem tvoril izjemen par.

Toni Kukoč je pod vodstvom Božidarja Maljkovića blestel v dresu Jugoplastike. Ne | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Če bi se Dražen in Toni pomerila v igri ena na ena, mislim, da bi zmagal Toni. Bil je precej višji, a tudi zelo hiter in s tem bi preprečil prodore," je sklenil primerjavo legendarnega dvojca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.