Šport > Košarka
1098 ogledov

Konec ugibanj: Real odslovil člana idealna peterke!

Klemen Prepelič Real Panathinaikos
Slovenski košarkarski reprezentant bo kariero nadaljeval v Španiji, toda ne v dresu Reala ali Joventuta, kjer je lani igral na posoji.

Slovenski košarkar Klemen Prepelič se po dveh sezonah pri Realu in lanski posoji pri Joventutu seli v Valencio. To je klub potrdil na spletni strani.

Prepelič, ki je imel na mizi tudi ponudbo turškega Fenerbahčeja, je z novim klubom podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22.

Sedemindvajsetletni slovenski reprezentant je v letošnji sezoni kot posojen košarkar Reala blestel v dresu Joventuta v španskem prvenstvu ter ga zaključil kot najboljši strelec.

Izbran je bil tudi v idealno peterko španskega državnega prvenstva. V povprečju je v prvem delu sezone v ligi ACB dosegel 22,3 točke na tekmo. Vključno z drugim, pokoronskim delom pa 21,7 točke na tekmo.

Prepelič je v letošnji sezoni za Joventut, kjer igra tudi Alen Omić, odigral 23 tekem v rednem in štiri tekme v drugem delu prvenstva, ki je bil posledica novega koronavirusa. Na igrišču je v povprečju preživel nekaj več kot 27 minut. Ob izjemnem strelskem izkupičku je dodal še 1,7 skoka in 3 podaje na tekmo za povprečni sezonski indeks 19,0.

klemen prepelič Lep dosežek Šport Prepelič pokazal Realu, čemu se odpoveduje

Zdaj se po dveh sezonah pri Realu, pri katerem se nikoli ni prebil med ključne košarkarje, seli h konkurentu Valencii, ki je redni del sezone končala na sedmem mestu. V drugem delu pa je v boju za naslov prvaka obstala v polfinalu, kjer jo je ugnala Baskonia z Zoranom Dragićem.

Prepelič je držal obljubo, da bo ostal v Španiji. K sebi ga je po pisanju španskih in turških medijev vabil tudi Fenerbahče, ki ga je po odhodu slovitega Željka Obradovića prevzel nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Največji uspeh v karieri je Prepelič doživel prav s srbskim trenerjem, ki se je na klopi slovenske reprezentanco leta 2017 veselil naslova evropskih prvakov.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Nespoštljivo Šport Kako, prosim!? Dragića zmotilo poveličevanje Dončića

Prepelič je v karieri na slovenskih tleh nosil drese Branika iz Maribora, kjer je začel člansko kariero, ter Heliosa in Union Olimpije. V tujini je igral za turški Banvit, nemški Oldenburg ter francoska kluba Limoges in Levallois preden je odšel v Španijo k Realu. Ta ga je v letošnji sezoni posodil Joventutu iz Badalone.

V klubski karieri je osvojil naslov slovenskega pokalnega prvaka leta 2013, v Španiji pa je osvojil superpokal in prvenstvo v dresu Reala v sezoni 2018/19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.