Šport > Košarka
792 ogledov

Prepelič pokazal Realu, čemu se odpoveduje

klemen prepelič Epa Prepelič, član madridskega Reala, navdušuje v dresu Joventuta.
Slovenski košarkar Klemen Prepelič je bil izbran v idealno peterko španskega državnega prvenstva.

Reprezentančni branilec in član Joventuta iz Badalone je bil sicer najboljši strelec lige ACB v rednem delu tekmovanja, v povprečju je dosegel 22,3 točke na tekmo. Vključno z drugim delom lige pa je dosegel 21,7 točke na tekmo.

Klemen Prepelič Kaj zdaj? Šport Soigralec zagrenil življenje Prepeliču

Prepelič je v letošnji sezoni za Joventut, kjer igra tudi Alen Omić, odigral 23 tekem v rednem in štiri tekme v drugem delu prvenstva, ki je bil posledica novega koronavirusa. Na igrišču je v povprečju preživel nekaj več kot 27 minut. Ob izjemnem strelskem izkupičku je dodal še 1,7 skoka in 3 podaje na tekmo za povprečni sezonski indeks 19,0.

Ob 27-letnem košarkarju so mesta v prvi peterki zasedli še najkoristnejši igralec sezone v Španiji, Nikola Mirotić (Barcelona), Facundo Campazzo (Real Madrid), Axel Bouteille (Malaga) in nekdanji center Olimpije Giorgi Shermadini (Tenerife).

V končnico so se v Španiji uvrstili Barcelona, Baskonia iz skupine A drugega dela tekmovanja ter Valencia in Burgos v skupini B. Real iz Madrida je bil v tej skupini tretji in ne bo nastopil v izločilnih bojih.

Tam se bosta pomerili ekipi Barcelone in Burgosa ter Valencie in Baskonie, kjer igra Zoran Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.