Šport > Košarka
35 ogledov

Košarkarice kuhajo, selektor na WC-ju

ženska reprezentanca
1/6
Aljaž Močnik/KZS
Odštevajo se še zadnje ure pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Franciji, ki se za Slovenijo začenjajo v Belgiji. Pred tem so se košarkarice lotile kuhanja. Kaj je šlo narobe, da je moral selektor Boris Zrinski nato kaj kmalu na WC?

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo v torek odpotovala proti Bruslju, kjer jo čaka prva kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo proti belgijski reprezentanci. Dekleta se strinjajo, da so odlično razpoložena in pripravljena, da storijo korak naprej za slovensko košarko. Izjemno mlada ekipa stavi na presenečenje in mladosten elan.

V skupini C se bo Slovenija pomerila še z reprezentancami Litve, Nizozemske in Slovaške. Za nesporne favoritinje skupine veljajo Litovke, vendar je slovenska kapetanka Maja Erkić na novinarski konferenci v Ljubljani poudarila, da ne podcenjujejo ali poveličujejo nobene ekipe. "Vsaka tekma je razred zase in na vsako se moraš stoodstotno pripraviti. Našo največjo prednost vidim prav v mladi ekipi, ki je nasprotnice še ne poznajo. Presenečenje bo zato naš največji adut," je optimistična Erkićeva.

Ob kapetanki bodo slovenske barve zastopale še Nika Barič, Martina Dover, Tjaša Gortnar, Lea Jagodič, Tina Jagodič, Eva Komplet, Teja Oblak, Martina Osterman, Sandra Piršič, Tina Trebec, Polona Zalar in Živa Zdolšek. "Slovenska klop ima višino in širino," se je metaforično izrazil selektor slovenske ženske reprezentance Boris Zrinski. "Pet slovenskih igralk nastopa tudi v evroligi," je še dodal. Slovenski ekipi je naklonjeno tudi zdravje, saj v zadnjem času nimajo težav s poškodbami.

Na kvalifikacijskih tekmah bo v petih skupinah nastopilo 25 ekip. Prvo- in drugouvrščeni reprezentanci iz vsake skupine si bosta zagotovili nastop na evropskem prvenstvu 2013 v Franciji. Neposredno so na nastope v "deželi sira in vina" že uvrščene gostiteljica Francija, Velika Britanija (gostiteljica OI), Rusija (evropski prvak 2011), Turčija, Češka in Hrvaška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.