Šport > Košarka
31 ogledov

Košarkarji z vlakom v Kranjsko Goro

telemachov vlak KZS
Slovenska reprezentanca je obiskala novi Telemachov košarkarski vlak in se z njim podala na nadaljevanje priprav v Kranjsko Goro. "Mislim, da lahko veliko stvari popravimo, ogromno v obrambi na pick'n'rollu in pod košem," zatrjuje selektor Božidar Maljković.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in Telemach, dosedanji generalni sponzor slovenske košarkarske reprezentance in lige Telemach, sta pogodbi o nadaljnjem sodelovanju podpisala kar na ljubljanski železniški postaji, kjer so predstavili poslikan Telemachov košarkarski vlak, ki je nato člane košarkarske reprezentance z redno linijo iz Ljubljane do Jesenic odpeljal na priprave na evropsko prvenstvo v košarki 2011 v Kranjsko Goro. Uspešno sodelovanje sta pozdravila predsednik KZS Roman Volčič in direktor Telemacha Marko Šter.

telemachov vlak | Avtor: KZS KZS
Marko Šter je dejal: "Rad bi pohvalil odlično sodelovanje s KZS ki dviguje raven slovenske košarke in jo približujejo ljudem, ki imajo radi ta šport." Volčič je dodal: "Veseli me, da imajo sponzorji slovenske košarkarske reprezentance še vedno posluh za naše načrte in da nam stojijo ob strani. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Telemachu za podporo, dolgoročno zaupanje in uspešno sodelovanje." Časten podpis nove pogodbe je pospremil novi Telemachov košarkarski vlak, odet v športno navdihnjen dizajn z napisom Telemach vas vabi v svet košarke!, v katerem si lahko potniki ogledajo razstavo fotografij slovenskih košarkarjev oziroma atraktivno notranjo poslikavo vlaka s fotografijami košarkarjev, njihovih stopal v naravni velikosti (da bodo lahko potniki primerjali velikost svojih stopal s stopali košarkarjev) in drugimi poslikavami.


Maljković: "Veliko še lahko popravimo"

"Smo ekipa, ki je po velikem številu tekem spet prišla v fazo, kjer bo dalj časa le trenirala. Zagotovo bo naporno in težko, ponovili bomo stvari, ki smo jih delali do zdaj, popravili napake ter storili tudi marsikaj novega," je pred slabim tednom dni trajajočimi pripravami v Kranjski Gori dejal selektor Božidar Maljković, ki bo ekipo v četrtek popeljal v Málago. "Naslednje tri tekme, ki jih bomo odigrali v Španiji in v Stožicah proti Litvi, bodo do zdaj najtežje. Igrali bomo proti glavnemu favoritu za naslov, ki je z dvajsetimi točkami razlike ugnal Francijo, na njegovem terenu, potem pa še proti gostitelju EP doma."

Slovenija je do zdaj odigrala sedem tekem, od katerih jih je dobila šest, vključno z zmago proti Litvi v Klaipedi. Kako je zadovoljen selektor? "Veliko smo igrali z mladimi igralci, ki so dobili veliko priložnosti. Napore je dobro prestal Matjaž Smodiš, katerega igra je bila nad ravnjo klubske v minuli sezoni, ostali so bili na svoji ravni. Mislim, da lahko veliko stvari popravimo, ogromno v obrambi na pick'n'rollu in pod košem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.