Šport > Košarka
21 ogledov

V reprezentanci spet Blažič

Slovenija, reprezentanca, Zoran Dragić, Blažič, Ožbolt KZS/www.alesfevzer.com
Po končanem Adecco pokalu EX-YU se v reprezentanco vrača novopečeni košarkar Uniona Olimpije Jaka Blažić, ekipi pa se pridružuje tudi nov trener za telesno pripravo Srđan Sarić.

Slovenska košarkarska reprezetanca ima po koncu turnirja EX-YU dva prosta dneva, v petek pa se vrača v Kranjsko Goro, kjer bo ostala do 18. avgusta.

Po tem, ko se je selektor Božidar Maljković Luki Laporniku in Klemnu Prepeliču zahvalil za sodelovanje, se v ekipo vrača novopečeni košarkar Uniona Olimpije Jaka Blažič, s čimer bo zeleno-bela vrsta zdaj spet štela 14 košarkarjev, ki se borijo za dvanajsterico za EuroBasket 2011. Poleg mladega Gorenjca se ekipi pridružuje tudi nov trener za telesno pripravo Srđan Sarić, ki bo nadomestil Tomaža Brinca. Nekdanji kondicijski trener Krke namreč v ponedeljek potuje v Vilno, kjer bo deloval pri Lietuvosu Rytasu. Na priprave se po Pokalu Primus vrača tudi Gašper Suhadolnik.

"Selektor Božidar Maljković se je po koncu Adecco pokala EX-YU odločil, da v pripravah na EuroBasket 2011 ne računa več na Luko Lapornika in Klemna Prepeliča, po dogovoru s KK Union Olimpija, katere vodstvu se ob tej priložnosti zahvaljujemo za razumevanje, pa je v reprezentanco ponovno vpoklical branilca Jako Blažiča. Do nadaljnjega je tako v izbrani vrsti 14 igralcev, ni pa še znano, kdaj se bo štab odločil za dokončno izbiro dvanajsterice, ki bo potovala v Litvo," je v izjavi za javnost zapisal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Dvakrat proti Španiji, v Stožicah z Litvo
Slovenija bo naslednji dvoboj odigrala 20. avgusta, ko zeleno-beli potujejo k evropskemu prvaku, reprezentanci Španije, s katero se bodo najprej pomerili v Málagi, dan kasneje pa še v Granadi. Zadnji obračun bo Slovenija igrala 24. avgusta, ob 20.30, v dvorani Stožice, kamor prihajajo Litovci.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 10:47 11.avgust 2011.

    Vsi oboževalci košarke, POZOR!Klikni: facebook.com/KosarkaManija in sodeluj v najbolj košarkastični nagradni igri vseh časov. Nagrade: 5x 7-dnevno navijanje v LITVI za 2 osebi, LED TV Gorenje, 2x mobitel!