Šport > Košarka
28 ogledov

Ožbolt pred vrati Zagreba

Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Benjamin Kovač
Novopečeni hrvaški košarkarski prvak Zagreb je tik pred podpisom pogodbe s Sašem Ožboltom, ki nam je dejal, da še ni podpisal pogodbe in da bo vse znano v nekaj dneh.

Že dalj časa se omenja prihod Saša Ožbolta, ki se z Union Olimpijo očitno razhaja. "Dokler ne bom uradno podpisal pogodbe, ne bom komentiral svojega odhoda v Zagreb. Je pa res, da sa zelo resno pogovarjamo in obstaja velika možnost, da sklenemo sodelovanje," je na naše vprašanje, ali je že podpisal za hrvaškega prvaka, dejal Ožbolt.

Slovenski reprezentant je o Zagrebu, ki je po tem, ko je obubožana Cibona izgubila primat na Hrvaškem, postavil dobre temelje za prihodnost, dejal: "Gre za zelo dobro organiziran klub, ki bo prihodnje leto igral v Evroligi. Kolikor mi je poznano, njihov cilj med elitnimi evropskimi klubi ni nastopati zgolj prihodnjo sezono, pač pa se tam vsidrati. Imajo dovolj denarja, da zgradijo zelo dobro ekipo."

Hrvaški mediji, ki redno poročajo o prihodu Ožbolta v hrvaško prestolnico, pa so postregli še z eno zanimivo informacijo, in sicer, da si v Zagrebu želijo videti tudi Matjaža Smodiša, a je Hrvoje Ciketić, športni direktor Zagreba, za portal kosarka.si to zanikal. "Ne, to ne drži. Smodiš ni v naših načrtih."

V Italijo Domen Lorbek in Bečirović?
Po pisanju italijanskih medijev pa se v Italijo vrača Domen Lorbek, ki zapušča špansko ligo ACB in se seli v Scandone Avelinno. Lorbek je v sezoni 2008/09 že igral v Italiji, za Benetton Treviso je v 24 tekmah v povprečju dosegal 6,3 točke.

V Italijo naj bi se v prihodnji sezoni preselil tudi Sani Bečirović, ki je zadnje pol sezone branil barve moskovskega CSKA-ja. Bečirović je stari znanec iz italijanskih klubov, tamkajšnji mediji pa poročajo, da si ga najbolj vroče želi Treviso.

Komentarjev 3
  • KOŠARKAmanija 10:47 11.avgust 2011.

    Vsi oboževalci košarke, POZOR!Klikni: facebook.com/KosarkaManija in sodeluj v najbolj košarkastični nagradni igri vseh časov. Nagrade: 5x 7-dnevno navijanje v LITVI za 2 osebi, LED TV Gorenje, 2x mobitel!

  • Core 13:38 10.avgust 2011.

    Olimpija Smodiša niti v sanjah ne bo videla, nikoli. Povezave z Zagrebom so pa tudi že zanikali, tako da je ta novica brezpredmetna.

  • albert 11:58 10.avgust 2011.

    Olimpija mora na vsak način pripeljati Smodiša,če ne bo s to ekipo ki jo trenutno ima v Evroligi samo opazovalec!