Šport > Košarka
18 ogledov

"V nedogled ne bom čakal Olimpije"

Saso Ozbolt Anže Petkovšek
S Sašem Ožboltom, ki se je vrnil v reprezentanco po petetnem premoru, smo poklepetali o bližajočem se evropskem prvenstvu, Božidarju Maljkoviću in seveda Olimpiji, ko še ni bilo znano, da jo bo vodil Sašo Filipovski.

Kako to, da ste se po petih letih odločili vrniti v reprezentanco?

Razloga sta predvsem dva. Prvi je vsekakor izbor selektorja. Morda bi mi bilo celo življenje žal, če se tokrat ne bi odzval in zaigral za tako zveneče ime, kot ga ima Boža Maljković. Drugi razlog je v tem, da sem imel precej lažjo sezono kot v preteklosti. Bilo je precej manj turbulenc, predvsem s psihičnega vidika, pa tudi fizično na koncu sezone nisem bil tako izčrpan kot zadnja leta. To sta bila glavna razloga za vrnitev. Nisem več mlad in to je tudi verjetno ena zadnjih priložnosti, da zaigram za izbrano vrsto.

Tokrat vas čakajo peklenske priprave. Je ob tem, da niste več tako mladi, vaše telo pripravljeno za napore?

Težava je le koleno, za ostalo me ne skrbi. V svoji karieri nikoli nisem imel lahkih treningov, vseskozi se je veliko treniralo. Selektorju sem že na prvem sestanku povedal, da lahko računa name, a da bom morda imel težave s kolenom. V bistvu je problem le koleno.

Kaj pričakujete od priprav?

Ogromno dela. Tudi sam selektor je najavil, da bomo na evropskem prvenstvu med najbolj pripravljenimi.

Si želite igrati v prvi peterki, biti ...

... ne, ne. Popolnoma mi je vseeno, če sem tudi le 14. igralec. Tako ali tako bo prihajalo do rotacij. Pomembno mi je le, da sem zraven. Bil sem že na svetovnem prvenstvu, zdaj želim doživeti še evropsko.

Kako realno je za pričakovati kolajno na EP v Litvi?

Realno je, a ta cilj bo zelo težko dosegljiv, saj naj bi vse reprezentance nastopile v najmočnejših postavah. Zaradi tega bo to toliko težje. A verjamem v selektorja in njegovo delo. Upam, da se bomo v Slovenijo vrnili s kolajno.

Na prvi pogled predtekmovalna skupina ni tako težka.

Na prvi pogled res ne. Želim si, da se vsi skupaj ne bi motili. Na papirju je edini resen tekmec Rusija, ki bo verjetno zaigrala tudi z Andrejem Kirilenkom. Ne glede na to, bo treba iti iz tekme v tekmo, vsekakor pa želimo osvojiti prvo mesto v skupini, ki bi nam prineslo nekoliko lažje tekmece. Gotovo je to uresničljivo, verjamem, da lahko to dosežemo.

Kako je z vašo klubsko prihodnostjo? Ste se že pogovarjali z Olimpijo?

Ne. Pogodba se mi je iztekla. So pa že neka pogajanja glede drugih klubov. Če bo kaj pametnega, bom šel drugam. V nedogled zagotovo ne bom čakal na Olimpijo. Tehtam različne reči, najpomembnejše je, da je klub reden plačnik, želim pa ostati v Ljubljani. Sicer nikogar ne bom prosil, a če imajo interes, bo prva opcija Olimpija.

Koliko vas zdaj bega negotova klubska prihodnost?

Prvič sem v takšnem položaju in zdaj tudi razumem ostale igralce, ki so že bili v takšni situaciji. Nekoliko si živčen in upam, da se bo to čim prej rešilo.

Komentarjev 1
  • magic12 09:47 19.junij 2011.

    saj so v klubu sami rekli, da bodo najprej počakali na trenerja potem se bodo pa lotili sestave ekipe, glede na to da je Filipovski rekel, da v ponedeljek začne z delom potem bi lahko že naslednji konec tedna približno ...prikaži več vedeli s kom bodo podaljšali in mislim, da bo ožbolta obdržal.

Sorodne novice