Šport > Košarka
31 ogledov

Španci razbili francoske NBA-jevce

Španska košarkarska reprezentanca Reuters
Aktualni evropski košarkarski prvaki Španci so v svoji prvi pripravljalni tekmi za EP v Litvi pred domačimi navijači v Almerii premagali močno zasedbo Francije s 77:53.

Aktualni evropski prvaki v košarki Španci so odigrali prvo pripravljano tekmo pred EP v Litvi in presenetljivo lahko s 77:53 razbili Francijo, ki je letos sestavila zelo močno reprezenatnco iz številnih NBA-zvezd.

Za galske peteline je prvič zaigral tudi Joakim Noah, ki je v svoji prvi sezoni v NBA za Chicago Bullse v povprečju na tekmo dosegal skoraj 12 točk. Tokrat se sin legendarnega francoskega teniškega igralca Yannicka Noaha ni razigral in je dosegel le šest točk. Pri Francozih je izstopal le Tony Parker s 15 točkami.

Španci so pred domačimi navijači tekmo začeli silovito. Brata Gasol sta ob pomoči Juan Carlosa  Navarra in Joséja Calderona Španijo že po prvi četrtini popeljala v vodstvo za 11 točk (24:13), na polčas pa so odšli s prednostjo kar 24 točk (45:21). Za gostitelje je debitiral center Serge Ibaka, ki se je izkazal z devetimi točkami, prvi junak srečanja pa je bil zvezdnik Los Angeles Lakers Pau Gasol, ki je vknjižil 19 točk.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 10:09 12.avgust 2011.

    Če želiš naše košarkarje podpirati v Litvi, klikni: facebook.com/KosarkaManija! Le še 10 dni nas loči do žrebanja velike nagrade 5x 7 dni navijanja v Litvi!