Šport > Košarka
258 ogledov

Krka na kolena spravila evroligaša

Jure Balažić Krka/Drago Perko/kosarka.si
V 12. krogu regionalne košarkarske lige Aba je novomeška Krka presenetljivo premagala Budućnost z 69:64 (18:5, 34:19, 52:43).

Novomeščani so si za dvoboj s favorizirano Budućnostjo iz Podgorice, tudi evroligašem, izbrali neobičajen božični termin. Vsaj v prvem delu pa so Dolenjci, ki so se v dobri luči predstavili že na tekmah z Olimpijo, dokazali, da jih termin ne moti. V uvodu so presenetili zasedbo iz Črne gore z Alenom Omićem in dobro minuto in pol pred koncem četrtine vodili kar z 18:2. Razlika bi bila lahko še višja, če krkaši v končnici ne bi izgubili kar nekaj žog. Varovanci Simona Petrova tudi v drugi četrtini niso popuščali, čeprav so gostje zaigrali bolje, in prednost je narasla na 28:9 in 34:19, pred menjavo strani pa je Budućnost razliko vendarle nekoliko znižala.

Po menjavi strani so se gostje, branilci naslova v tem tekmovanju, začeli približevati. V tretjem delu prišli na -8, resno pa zagrozili v uvodu zadnjega dela, ko je Edwin Jackson zadel za 52:46. Razlika pa je bila vnovič hitro dvomestna in strateg Budućnosti Aleksandar Džikić je obupano iskal rešitve za preobrat proti svojemu nekdanjemu klubu. Recept je bil delno uspešen. Bližje izenačenju so bili gostje slabe tri minute pred koncem, ko Jackson znižal na 59:64, a je Jure Balažić v naslednjem napadu s trojko poskrbel, da so domači spet lažje zadihali. Gostje so se nato spet približali na -5, imeli več napadov, da se še približajo, a so bili njihovi napadi jalovi, dokončno pa je Krko 16 sekund pred koncem z novim košem odrešil skrbi Tim Osolnik.

V napetem košarkarskem ritmu Krko že v sredo v državnem prvenstvu čaka gostovanje pri Iliriji v Ljubljani, v soboto pa gostovanje v Črni gori pri Mornarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice