Šport > Košarka
11 ogledov

Krka po podaljšku izpadla

Džikić Cibona Zagreb Krka liga ABA
1/16
Marin Šušić/ABA photo
Košarkarji Krke so proti Regiu Emilii izgubili odločilno tekmo za obstanek v evropskem tekmovanju.

Na temi v Novem mestu so se košarkarji Krke borili za uvrstitev v četrtfinale Eurochallenga, a spodleteli. Italijanski kiošarkarji Reggia Emilie so jih po podaljšku premagali z 69:66 in se veselili preboja med najboljših osem ekip tega tekmovanja.

Izenačeno že od začetka

Boj za odločilno zmago med Krko in Reggio Emilio se je začel izenačeno. Tekom prve četrtine so vostvo večinoma držali gostje, ne eni ne drugi pa si višje prednosti niso priigrali. Na prvi odmor so s prednostjo dveh točk tako odšli italijanski košarkarji.

Po nizkem rezultatu prve čertine, se je neučinkovitost nadaljevala tudi v drugem delu igre. Gledalci so namreč prvi koš videli šele po dveh minutah, ko so bili natančni gostje. Trojka in dva zadeta prosta meta sta bila nato dovolj, da so Krkaši prevzeli vodstvo. Po nekaj izenačenih minutah so Novomeščani zavladali v končnici prvega polčasa, a so ob nekaj slabih obrambnih posredovanjih ob polčasu vodili zgolj za dve točki.

Brez rešitve za Jamesa Whita

Tudi drugi polčas je postregel s prej videnim. Izenačena igra, domači pa so uspeli držati majhno prednost pred Italijani. Do konca tretje četrtine so dodali še točko in s popotnico treh točk plusa odšli v zadnji del tekme. Čeprav so večino zadnje četrtine vodili, pa so minuto pred koncem dovolili gostom, da izid izenačijo.

Po dveh zadetih prostih metih Eda Murića je na drugi strani trojko zadel James White in gostje so sedem sekund do konca povedli, prvič v drugem polčasu. Štiri sekunde pred koncem je znova na čerto prostih metov stopil Murić in z enim zadetim izvlekel zgolj podaljšek. Tam so bili uspešenjši izkupeni gostje, ki so slavili na krilih nekdanjega NBA-jevca Whita, ki je dosegel 28 točk. Na drugi strani je bil najuspešnejši Zvonko Buljan z 18 točkami.

Nekateri košarkarji so se tekme lotili na napačen način

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Imeli smo prosti met za zmago, ki pa ga nismo izkoristili in v podaljšku izgubili tekmo. Menim, da ne bi bilo nezasluženo. če bi se mi veselili napredovanja. Nekateri moji košarkarji so se tekme lotili na napačen način. Potrebno se je zavedati, da lahko pravi košarkarji postanejo le z igranjem tako težkih tekem in ne le s sedenjem na klopi. Situacija je pač takšna, da jaz te košarkarje razvijam, drugi trenerji pa bodo želi sadove trdega dela."

Edo Murić: "Menim, da smo bili skozi celotno srečanje boljše moštvo, vendar se na koncu gostje veselijo napredovanja. V zadnjem napadu nismo prišli do izdelanega meta, tekmo pa bi lahko zmagali že po rednem delu, vendar sem na žalost zgrešil prosti meti, zato prevzemam krivdo nase."

Jaka Klobučar: "Srečanje je bilo zelo pomembno za obe moštvi. Na igrišču smo pustili vso energijo, ki smo jo imeli, vendar to ni zadostovalo za uspeh. V odločilnih trenutkih smo si privoščili padec koncentracije, ki si ga ne bi smeli. Izgubili smo nekaj žog in zgrešili odprte mete, na drugi strani pa so Italijani s svojo mirnostjo prišli do zmage. Sedaj se moramo umiriti in začeti razmišljati o nadaljevanju regionalne lige."

Pokal Eurochallenge (skupina J), 6. kolo:

Krka : Reggio 66:69 (12:14, 17:13, 15:14, 17:20, 5:8)*
Buljan 18, Klobučar 17, Murić 10; White 28, Kaukenas 15, Gigli 11

Szolnoki : Cholet 74:67 (20:17, 21:15, 19:11, 14:24)

* - zmaga po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.