Šport > Košarka
14 ogledov

Krka: Zdovc poskrbel za 8. poraz zapored

Bo Jure Zdovc na klopi Valencie nasledil Svetislava Pešića? (Foto: ABA)
1/28
ABA
Krka je izgubila tekmo tretjega kola Top 16 Eurocupa z 68:81 proti še neporaženemu Spartaku iz Sankt Peterburga, ki ga vodi Jure Zdovc. "R. I. P. DVORANA, ŽUPAN HVALA!" so na transparentu sporočili navijači Kelti.

Košarkarji Krke so pred tednom dni v drugem kolu drugega dela evropskega pokala izgubili proti Budućnosti s 64:69. Tokrat je v goste prišel močni ruski Spartak s starima znancema slovenske košarke, trenerjem Juretom Zdovcem in igralcem Miho Zupanom. Rusi so v Novo mesto prišli kot vodilna ekipa skupine, v drugem delu so dvakrat zmagali, v gosteh proti Budućnosti (65:57) in doma proti Banvitu (80:71). Spartak v tej sezoni v evropskih pokalih sploh še ni doživel poraza, saj je dobil tudi prvih šest tekem rednega dela.

Status favorita je tako pripadel Spartaku, to pa so gostje tudi hitro dokazali. Le na začetku so domači vodili (nazadnje z 8:6 po košu Smiljana Pavića), nato pa so Rusi stopili na plin. V prvi četrtini se še niso odlepili, končala se je s +7 (20:13), približno takšna razlika pa je bila tudi še sredi druge četrtine. Nato pa je Spartak v nekaj napadih prišel na deset točk razlike, kar je brez večjih težav zadržal tudi do polčasa, ki ga je dobil z 39:28.

Nemoč Krke je bila vidna tudi v nadaljevanju. Le razpoloženi Pavić (tekmo je končal s 15 točkami) je bil premalo, kajti koš domačih so polnili predvsem neustavljivi center Lukas Mavrokefalidis, črnogorski reprezentant Vladimir Dragičević in Patrick Bevereley. Tako se niti ni poznal slabši izkupiček izraelskega reprezentanta Yotama Halperina. Tik pred koncem tretje četrtine je bilo na semaforju že 47:63, za nameček pa sta v tem obdobju oba najbolj razpoložena domača košarkarja, Pavić in Jure Balažič, dobila četrti osebni napaki. V zadnjem delu so gostje prišli tudi že do 22 točk prednosti (72:50 v 35. minuti), ob koncu pa so le nekoliko popustili, kar so krkaši s serijo točk v zadnji minuti in pol izkoristili in ublažili poraz.

V naslednjem kolu se bodo novomeški košarkarji spet pomerili z Rusi, tekma bo v Sankt Peterburgu 7. februarja.

Eurocup, Top 16, skupina K, 3. kolo:

Krka : Spartak 68:81 (47:60, 28:39, 13:20)
Nissim 11, 4 pod., Dragić 11, 8 sk., Balažič 11, 5 sk.; Mavrokefalides 20, 5 sk., Beverly 13, 6 pod., Dragičević 12, Zupan 7, 2 sk.

Banvit : Budućnost 68:61

Vrstni red: 1. Spartak 3-0, 2. Banvit 2-1, Budućnost 1-2, Krka 0-3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.