Šport > Košarka
23 ogledov

Krki je prijalo Laško

krka zagreb aba krivec petrov hamid ABA
Favorita Helios in Union Olimpija sta v 1. kolu lige Telemach za prvaka dosegla pričakovani zmagi, čeprav težje, kot sta upala. Krka je dobila derbi z Laščani.

Novomeščani so ligo za prvaka začeli suvereno. Praktično vso tekmo proti Laščanom so vodili, odločilno prednost pa so si nabrali že sredi druge četrtine, nato pa le še nadzorovali tekmo. Pri domačih je bil najučinkovitejši Jure Balažič s 13 točkami. Pri gostih, ki so sicer imeli kar 20 skokov v napadu, jih je Vladimir Panić zbral 11.

Novomeščani so odločilni korak k zmagi naredili sredi druge četrtine, ki so jo dobili za 11 točk, vodili že tudi za 18 točk (39:21), v drugi polčas pa nesli zajetnih 16 točk prednosti. Ko so Dolenjci tudi v tretjem delu bolj ali manj ohranjali varno razdaljo pred Zlatorogom, je bilo jasno, da bo zadnjih deset minut zgolj formalnost.

To se je tudi uresničilo, saj Laščanom nikakor ni uspelo popraviti meta iz igre, za dve točki so bili le 33-odstotno natančni, za tri točke so metali le 3:20, ne ravno blestečo realizacijo pa so imeli tudi pri prostih metih. Zgrešili so jih sedem od 24

Košarkarji Uniona Olimpije so se morali krepko potruditi za načrtovani dve točki. Na gostovanju v Šoštanju so igralci Elektre pokazali borbeno in dobro predstavo, ki so jo Ljubljančani dobili v zadnjih minutah zahvaljujoč izkušnjam in širšemu naboru košarkarjev.

Unionu Olimpiji se je deloma poznalo, da je imela v preteklem tednu nekaj birokratskih težav s tujci, zato ni mogla trenirati po ustaljenem ritmu, predvsem pa je bila opazna razlika v motiviranosti. Domači so se borili za vsako žogo in centimeter igrišča, gostje pa le toliko, kot je bilo potrebno za zmago. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih minutah, ključni vlogi pa sta odigrala Sasu Salin in Vladimir Dašić. Njuni trojki sta petnajstkratnim državnim prvakom iz Ljubljane zagotovili zadostno prednost za mirno končnico. Dašić je z 20 točkami (met iz igre 9:15, indeks 24) in sedmimi skoki odigral najboljšo partijo v zeleno-belem dresu.

Košarkarji Heliosa so ligo Telemach za prvaka začeli z zasluženo, a težko prigarano zmago proti Šentjurju. Tako kot na prvih dveh tekmah v rednem delu sta bili ekipi dolgo izenačeni, na koncu pa so zmagovalca odločile izkušnje ter daljša klop Domžalčanov. Medtem ko je pri gostih izstopal le najboljši igralec rednega dela Travis Nelson (22 točk), je imel trener Heliosa Zmago Sagadin razpoložene Draga Pašaliča (22 točk), Sandija Čebularja (18), Klemna Prepeliča (16) in Dražena Bubniča (15).

Liga Telemach za prvaka, 1. kolo:

Helios Domžale : Šentjur 83:76 (55:55, 34:38, 19:17)
Pašalić 22, 7 sk., Čebular 18; Nelson 22, 6 sk., Rembert 7 pod.

Elektra Šoštanj : Union Olimpija 64:70 (53:51, 33:34, 15:15)
Lelič 15, 7 pod., Horvat 14; Dašič 20, 7 sk., Thompson in Salin po 9.

Krka : Zlatorog 68:54 (54:39, 41:25, 19:14)
Balažič 13, Pavič 11, 10 sk.; Panič 11, Škofič 10, 5 sk.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.