Šport > Košarka
18 ogledov

KZS bo "mirovnik" med Memijem in Božo

Union olimpija skupščina 2011 Nik Rovan
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je kljub rezultatskemu neuspehu za svoje delovanje dobil pozitivno oceno zaradi izpolnitve drugih ciljev. Kar zadeva "slaščičarsko" afero z Memijem Bečirovićem, bo "mirovnik" KZS, nam je zaupal Janez Drvarič.

V že tako ali tako dokaj vročem poletju 2011 je Božidar Maljković temperaturo dvignil tudi z dvema medijskima dvobojema. Še pred evropskim prvenstvom z Vladetom Divcem, po njem pa z Memijem Bečirovićem. Slednjega, svojega predhodnika, je imenoval kar "slaščičar". Na sestanku strokovnega sveta Košarkarske zveze Slovenije, ki je ocenjeval Maljkovićevo delo, se tej tematiki niso izognili.

"Naše stališče je, da gre za nespodoben odnos med dvema kolegoma. Moj apel je bil, da odnos uredita, ker gre za dva ugledna trenerja. Kar nekaj nas je podobnega mnenja in to smo prenesli naprej direktorju reprezentanc. Verjamem v pozitivne medčloveške odnose. Mislim, da je prav, da se kolegi spoštujemo," je za zurnal24.si povedal član strokovnega sveta Janez Drvarič. Matej Avanzo, direktor reprezentanc, naj bi torej odigral vlogo mediatorja, ki bi/bo zgladil "spor“. "Prepričan sem, da bo Matej uspel, ker ima pozitivne usmeritve za uspeh slovenske košarke na EP v Sloveniji. Vse moramo narediti za to. Seveda imamo lahko različna mnenja, ampak ko gre za odnose, morajo biti ti korektni," je še dejal Drvarič.

S člani strokovnega sveta je ta izrazil pozitivno mnenje o delu Božidarja Maljkovića glede rezultata na evropskem prvenstvu z ozirom na okoliščine in številne odsotnosti. Dodal je, da pa bo čez dve leti v ospredju seveda le rezultat: "Ko ima trener popolno reprezentanco, zgodba mora biti drugačna." Letos je zadovoljil s treningi za mlade, dosežki debitantov na EP, obrambo … O igralcih, ki jih ni poklical, na primer Saniju Bečiroviću, se niso pogovarjali. "Strokovni svet je ocenil poročilo, ki ga je dal selektor, ga v celoti preanaliziral in meni, da je ocena pozitivna v smislu tega, da reprezentanca ni bila popolna. Vsi igralci, ki jih je selektor Maljković želel imeti, niso bili na razpolago."

Komentarjev 1
  • MK 08:35 29.november 2011.

    jebela torej ste dobili nalogo da OHRANITE STOLČEK staremu bedaku, ki se mu smeji cel svet.o sveta preproščina slovenski hlapec je slep. v klinac boste poslali slovenskega trenerja, ki ga je napadel zato da boste obdržali preplačanega tujca. O moj Bog!