Šport > Košarka
44 ogledov

KZS: "Grožnje Omiću so izmišljotina"

omić reprezentanca slovenija švedska EP U20 KZS/www.alesfevzer.com
Očitno imamo spet košarkarsko bitko. Žal ne športne na igrišču. Potem ko je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) obsodila odsotnost Alena Omića z reprezentančnih priprav, se je oglasil njegov agent, češ da naj bi Omiću KZS grozila z odvzemom potnega lista. Zveza takšne navedbe zanika.

Enes Trnovčević, zastopnik slovenskega centra bosanskih korenin Alena Omića, je za spletni portal kosarka.si dejal, da je njegov varovanec povedal, da ima po EP U-20 šolske obveznosti in da se akcije članske reprezentance ne more udeležiti. "Matej Avanzo (direktor članskih reprezentanc, op. a.) je rekel, citiram: 'Če zdaj ne bo igral za reprezentanco, ne bo nikoli več igral.' Zagrozil je Alenu z odvzetjem potnega lista. Potem se je Alen poskušal pogovoriti še z njim, a Avanzo ni želel. Tudi sam sem hotel rešiti zadeve, a se ni javil niti na moje telefonske pozive, ko sem poskušal najti kompromisno rešitev," je med drugim za omenjeni vir še povedal Trnovčević. KZS se je sicer ostro odzvala na Omićevo odsotnost v Kranjski Gori.

avanzo košarkarska reprezentanca zbor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo je z obsežno izjavo odgovoril na uradnem Facebook profilu KZS-ja: "Grožnje o odvzemu potnega lista so čista izmišljotina, saj za tak postopek sploh ni pristojna KZS – Omiću je namreč slovensko državljanstvo podelila Vlada RS na predlog KK Črnomelj, KZS pa je ob tem v skladu s postopkom dala pozitivno mnenje. Glede na to, da je naturaliziran igralec in da mu je Slovenija dala možnost razvoja, je tako ravnanje še bolj nedopustno. Zaradi njegovega neprimernega obnašanja tako na lanskem EP do 20 let kot tudi na letošnjem sta imela oba glavna trenerja veliko težav, a je KZS, v želji po njegovem napredku, naredila vse, da je ostal z obema reprezentancama, čeprav je bilo njegovo obnašanje velikokrat na meji dobrega okusa. Če bi bil razlog za odsotnost Alena Omića res šolska obveznost, potem verjetno na družabnih omrežjih ne bi objavljal izjav o potepanjih po mestih BiH, ki jih je po objavi našega odziva že izbrisal. Ves čas smo mu nudili najboljšo možno podporo. Ne razumem, kako sem mu lahko grozil glede česarkoli, saj se sploh nisva pogovarjala na temo njegove odsotnosti. Ker se mi ne želimo in tudi ne moremo izrekati o kazni, smo dali zadevo na častno razsodišče KZS, ki je za to pristojno. To ni moja odločitev, temveč skupna odločitev vodstva KZS ter članske reprezentance. Res je, da gre za mladega igralca, ki smo mu vedno stali ob strani in mu bomo, če bo tako hotel ter dokazal, tudi vnaprej, zato mu svetujemo, naj odloča s svojo glavo in ne posluša menedžerja, ki mu gre le za lasten interes in denar."

Komentarjev 1
  • albert 17:39 27.julij 2012.

    Pride meho v Slovenijo se nauči košarke in obnašanja potem pa nazaj kod rodbine. Pri nas dobi državljanstvo kdor si ga zaželi za pare ili bez.