Šport > Košarka
22 ogledov

Maljković: "Dobro za slovensko košarko"

kastrati dragić košarkarska reprezentanca zbor
1/17
Anže Petkovšek
Pomlajena zasedba slovenske košarkarske reprezentance se je dobre volje zbrala na pripravah. Božidar Maljković bo svoje košarkarje, ki jih je prišel pozdravit tudi Goran Dragić, popeljal tudi na dva pripravljalna turnirja.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je, čeprav je to poletje ne čaka uradno tekmovanje, zbrala na pripravah. "Menim, da je letošnja reprezentančna akcija dobra za slovensko košarko. Lahko napravimo mlado ekipo z najzaslužnejšimi igralci iz reprezentance do 20 let in drugo mlado generacijo, igralci, kot sta Zoran Dragić, Jaka Blažić … Nekaterim 'starejšim' igralcem primanjkuje igre, takšna sta denimo Gašper Vidmar in Boštjan Nachbar, ki iz različnih razlogov nista igrala v svojih ekipah. Videli bomo, kako lahko ta ekipa deluje skupaj," je pred odhodom v Kranjsko Goro, kjer Slovenci začenjajo priprave, dejal selektor Božidar Maljković.

Do 10. avgusta bo na meniju 24 treningov in pet pripravljalnih tekem. Od 3. do 5. avgusta bo v Stožicah potekal pokal Adecco, kjer bodo tekmeci Bosna in Hercegovina, Hrvaška in Srbija, 8. in 9. avgusta pa bosta tekmici Turčija ter Srbija ali Madžarska. "Rezultat ne bo v prvem planu, čeprav tega nikdar ne rečem rad. Ampak ne bi bilo ravno inteligentno, če bi rekli, da bomo premagali ekipe Hrvaške, Bosne in Turčije, ki so v popolni postavi in trenirajo že mesec dni," dodaja Maljković, ki je na osnovi pogovorov z Zmagom Sagadinom v ekipo poklical tudi pet košarkarjev iz reprezentance do 20 let – Luko Rupnika, Marka Pajića, Mateja Rojca, Alena Omića in Klemena Prepeliča, ki se bodo sicer soigralcem pridružili kasneje. "Moje izkušnje govorijo, da nikdar ne smeš zavzemati dokončnih stališč, ko gre za mlade igralce. Nekdo lahko eksplodira in v letu dni postane pravi igralec, še boljši od tistih, ki so prej imeli prednost," slovenski selektor ni zaprl vrat tudi drugim.

Boštjan Nachbar bo svojevrsten starosta ekipe: "Z veseljem sem tu. Letošnje poletje ne bo toliko velikih pričakovanj, vseeno pa ga je lepo popolniti z reprezentančno akcijo. Sicer nismo v taki postavi, kot smo pričakovali. Nekaj mladih fantov priključiti zraven je pravilna poteza. Veselim se vloge liderja. Zdrav sem. Od konca sezone sem ostal v pogonu. Nisem zunaj ritma, je pa res, da potrebujem tekme, ki mi bodo prišle prav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.