Šport > Košarka
25 ogledov

KZS in Omić spet prijatelja

omić slovenska košarkarska reprezentanca u20 u-20 slovenija litva Saša Despot
Košarkarska zveza Slovenije in mladi slovenski reprezentant Alen Omić sta le zgladila spor, ki je nastal med pripravami za člansko reprezentanco, kamor novopečenega člana Uniona Olimpije ni bilo.

Kar 215 centimetrov visoki igralec, član Uniona Olimpije, se je Košarkarski zvezi Slovenije opravičil, zato je ta umaknila prijavo na častno razsodišče KZS.

"S to izjavo želim Košarkarski zvezi Slovenije in košarkarski javnosti sporočiti, da mi je žal, da se nisem udeležil reprezentančne akcije članov to poletje. Res je, da sem moral urediti šolske obveznosti, a zdaj vem, da bi se o tem lahko drugače pogovorili s KZS in dosegli dogovor, ki bi ustrezal vsem. Žal mi je za neprimerne izjave, ki sem jih takrat dal za slovenske medije; govoril sem v afektu in bil jezen, saj se je moje ime v medijih ves čas pojavljalo v negativnem tonu. Moj namen ni biti v sporu z nikomer, saj želim le trenirati in igrati, tudi za slovensko reprezentanco, ki ji bom vedno na voljo. Verjamem, da je bilo dogajanje med mano in KZS to poletje le nesporazum in da ga bomo rešili v dobro vseh," je zapisal eden od najbolj nadarjenih mladih slovenskih košarkarjev.

S tem je za KZS spor končan. "Ker je Alen Omić iskreno pokazal obžalovanje za to dejanje, smo se na KZS odločili, da prijavo na častno razsodišče umaknemo. S tem je ta primer za nas končan," so sporočili iz KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.