Šport > Košarka
36 ogledov

Omić: ''Ne želim se družiti s temi ljudmi''

Alen Omić Union Olimpija trening Saša Despot
Košarkar Alen Omić sporoča, da bo sprejel kazen, ki mu jo bo dodelila disciplinska komisija KZS. Košarkar Uniona Olimpije se je v nemilosti KSZ znašel po tem, ko je brez tehtne obrazložitve zavrnil vpoklic v reprezentanco. Omić upa, da bodo pravila v prihodnje veljala za vse.

Slovenski košarkar Alen Omić, ki se iz neupravičenih razlogov ni udeležil letošnje akcije članske košarkarske reprezentance, je v odprtem pismu zapisal, da je pripravljen sprejeti vsako kazen, ki mu jo bo izrekla disciplinska komisija KZS. Obenem pa poudarja, da upa, da se bodo s tem končno uvedla enaka pravila za vse.

omić reprezentanca u20 u-20 slovenija turčija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Ne želim se prerekati pred sodiščem, niti iskati pravice. Ponosen sem, ker bom po številnih odpovedih v zadnjih letih prvi, ki bo za to odgovarjal pred častnim sodiščem. Pripravljen sem sprejeti vsako kazen v upanju, da to pomeni, da se na KZS-ju nekaj menja in da bodo ta pravila veljala za vse. Ponosen sem na svoje slovensko državljanstvo in še naprej se bom z vsem srcem boril za ime in ugled Slovenije. Žal pa to ne velja za KZS. Sprejel bom naslednji reprezentančni poziv, ker moram iz spoštovanja do svoje države spoštovati vsa pravila in akte, nimam pa nobene želje, da bi se družil s temi ljudmi," je zapisal Omič.

Košarkarju v bran je stopil tudi Enes Trnovčević, ki skrbi za kariero Omića. Ta trdi, da gre v primeru Omić za lov na čarovnice, ki prav tako poudarja, da KZS doslej ni preučila prejšnjih odpovedi košarkarjev v reprezentanci, obenem pa obsoja direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza, da ta z zahtevo po strogi kazni za košarkarja neposredno vpliva na razsodišče, ki bi moralo delovati in odločati neodvisno ter avtonomno.

Avanzo je po posvetu s KZS in vodstvom moške reprezentance sprožil postopek zoper Omića, ker se slednji julija ni pridružil članski reprezentanci na pripravah v Kranjski Gori. Bil je med petimi člani reprezentance do 20 let, ki so prejeli vabilo za nastop v članski izbrani vrsti, a se brez tehtnega pojasnila ni odzval igranju za reprezentanco. Na KZS so se zato odločili za disciplinski postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.