Šport > Košarka
16 ogledov

Uradno: Omić 4 leta v Unionu Olimpiji

zlatorog laško hemofarm omić ABA
Precej dolgo se je vlekla saga o prestopu Alena Omića v Union Olimpijo. Naposled se je ljubljanski klub z Zlatorogom le sporazumel o vseh podrobnostih glede odškodnine, igralec pa je bil s klubom glede podpisa štiriletne pogodbe dogovorjen že prej. Četrtek pa je prinesel tudi podpis.

Union Olimpija je sklenila sodelovanje z mladim slovenskim centrom Alenom Omićem. Ta prihaja iz Zlatoroga, kjer je lani navdušil v ligi ABA in ligi Telemach. Na minulem evropskem prvenstvu do 20 let je Omić dosegal povprečno 16,2 točke in 7,5 skoka na tekmo. Z igralcem je klub sklenil štiriletno pogodbo.

"Veseli me, da se naš mozaik dopolnjuje z mladimi slovenskimi igralci, ki bodo morali v prihodnje postati nosilci igre Uniona Olimpije. Za tak proces sta seveda potrebna čas in potrpljenje, zlasti pri mladeničih, ki igrajo na poziciji centra. Omić nas je prepričal s svojimi igrami v Zlatorogu in z borbenimi nastopi za slovensko mladinsko reprezentanco. Verjamem, da bo igralec pri nas imel dobre pogoje za napredek in se veliko naučil od bolj izkušenih igralcev, ki smo jih pripeljali pod koš," je o 215 centimetrov visokem centru dejal njegov novi trener Sašo Filipovski.

Alen Omić Slovenija Francija evropsko prvenstvo do 20 let | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Alen Omić je rojen v Bosni in Hercegovini, a je svojo resno športno pot začel v Sloveniji v ekipi Kolpa Črnomelj. Že v sezoni 2008/09 se je preselil v Zlatorog Laško, kjer je sprva igral za mladinsko ekipo. Proti koncu sezone 2009/2010 je počasi že trkal na vrata prve ekipe, a vseeno je večjo priložnost za igro dobil v naslednji sezoni, ko je v povprečju dosegal 5,2 točke in 4,5 skoka na tekmo v prvi ligi. Veselil se je tudi preboja v finale pokala Spar. V sezoni 2011/12 je postal nosilec igre Zlatoroga iz Laškega, ki je igral v ligi ABA. V tem močnem tekmovanju je v povprečju dosegal 9,5 točke in 6,2 skoka na tekmo. V slovenski ligi je ekipi pomagal s povprečjem 11,1 točke, 7,1 skoka in 1,2 blokade na tekmo. Omić je za slovensko reprezentanco prvič nastopil na EP U18 v Vilni, kjer je v povprečju dosegal 14,3 točke in 7,9 skoka na tekmo. Na EP U-20 v Španiji je svojo individualno statistiko še nekoliko popravil, saj je prvenstvo končal pri povprečju 16,3 točke in 6,8 skoka na tekmo. Na EP U-20 v Sloveniji je bil s povprečjem 16,2 točke in 7,5 skoka na tekmo eden izmed nosilcev igre slovenske reprezentance, ki je osvojila sedmo mesto. Dobre igre je opazil tudi članski selektor, ki ga je povabil med kandidate za nastop na Eurobasketu 2013 v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.