Šport > Košarka
16 ogledov

KZS Kanglerju: "Enaki pogoji za vse"

kzs slovenija košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
KZS odločno zavrača navedbe mariborskega župana Franca Kanglerja o neenakopravnem obravnavanju mest pri kandidaturi za organizacijo evropskega prvenstva v košarki.

"Vsa mesta, ki bodo sodelovala pri organizaciji prvenstva, bodo to storila pod enakimi pogoji," so na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) poudarili v sporočilu za javnost. S tem so se odzvali na besede mariborskega župana Franca Kanglerja v intervjuju za Slovensko tiskovno agencijo (STA), objavljenem v sredo, v katerem je spregovoril tudi o morebitni kandidaturi Maribora za organizacijo prvega dela evropskega prvenstva v košarki. Trditev Kanglerja, da je KZS od Maribora zahtevala plačilo kotizacije za soorganizacijo EP, hkrati pa naj bi Ljubljani morala plačati za najem dvorane Stožice, "je precejšnje sprenevedanje", so poudarili v KZS.

"Namreč, vsa mesta, ki bodo sodelovala pri organizaciji EP, bodo to storila pod enakimi pogoji, takšen je bil tudi dogovor na zadnjem sestanku KZS, vlade in županov občin – organizatoric EP. Pri tem bomo na KZS vztrajali in omenjene navedbe Kanglerja o nepoštenosti odločno zavračamo," so še zapisali.

Enako naj bi veljalo za trditev mariborskega župana, da v Mariboru "rade volje sprejmemo košarkarje, zagotovo pa KZS ne bomo dali 800 tisoč evrov". "Kotizacija ne znaša 800 tisoč evrov, ampak precej manj. Številka je bila že tolikokrat javno objavljena, da se Kanglerju res ni treba sprenevedati," so pojasnili v KZS.

Dodali so, da če bo Maribor želel organizirati del prvenstva, potem bo kotizacijo moral plačati, tako kot jo bodo vsa druga mesta. "Iz teh izjav Kanglerja jasno sledi, da Maribor za soorganizacijo EP v košarki ni pretirano zainteresiran, kar nas sicer čudi, a to odločitev sprejemamo. Ne želimo pa, da se krivda za to 'juho', kot se je izrazil mariborski župan, prevali na pleča KZS, ampak jo bodo – tako kot zimsko univerzijado – morali pojesti kar sami v tem drugem največjem slovenskem mestu," so zaključili v zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.