Šport > Košarka
4 ogledov

“Lahko se kosamo z vsemi”

Andersen Baynes Union Olimpija Fenerbahče Evroliga Stožice Saša Despot
Evroliga. Union Olimpija bo nocoj ob 20.30 gostila veliki Panathinaikos.

Košarka. “Menim, da smo že pokazali, da se lahko v Stožicah kosamo z vsakim tekmecem. Za zmago bomo tokrat potrebovali dobro obrambo, dober skok in pametno igro v napadu. S pomočjo gledalcev lahko premagamo tudi Panathinaikos,” je pred dvobojem z grškim velikanom menil Dino Murić.

Težko za oba

Oba kluba sta se nazadnje pomerila v sezoni 2010/11, obe tekmi pa sta bil odločeni šele po podaljških. V Ljubljani so se uspeha veselili zmaji, v Atenah pa Grki. “Olimpija je zelo nevarna ekipa. Na prvih dveh tekmah v Evroligi je dokazala, da lahko tekmuje z vsakim, v Italiji pa je tudi premagala Cantù. To bo zelo težka tekma za obe moštvi,” je pred tokratnim obračunom prepričan trener Argiris Pedoulakis, ki je pred sezono na klopi deteljic zamenjal legendarnega srbskega stratega Željka Obradovića.

“Kljub vsem spremembam je njihov glavni igralec še vedno odlični Dimitris Diamantidis. Vse se začenja pri njem. Zelo pomembno bo njegovo sodelovanje z Rokom Lenijem Ukićem, izjemno nevaren pa bo tudi center Sofoklis Schortsanitis, ki ga je nemogoče zaustaviti ena na ena,” pa je dejal trener zmajev Sašo Filipovski, ki se je še pošalil: “Zmagali bodo vsekakor zeleno-beli.”

Komentarjev 1
  • vico 17:28 26.oktober 2012.

    seveda ji mormo zmlet te grke.treba je pokazat kaksno je zeleno srce in kako bije...vsi u stozice.olimpija foreverrrrrrrrrrrrrrrrrrr