Šport > Košarka
24 ogledov

"Lahko smo močnejši kot lani"

Novinarska konferenca, Tajfun KK Tajfun
Državni košarkarski prvaki igralci Tajfuna iz Šentjurja bodo v petek premierno nastopili v ligi Aba, ob 17. uri bodo v dvorani Golovec gostili Sutjesko iz Nikšića. Štajerska vrsta je črnogorsko ekipo dobro preučila, igralci pa obljubljajo, da kljub statusu novinca v jadranski ligi ne bodo razočarali gledalcev in navijačev.

Košarkarji Tajfuna so v novo sezono stopili zmagovalno, konec minulega tedna so namreč v superpokalu v Škofji Loki ugnali pokalne zmagovalce Krko. Čeprav so ob začetku sezone roke še nekoliko trde, noge pa težke, je trener državnih prvakov Dejan Mihevc s pripravljenostjo ekipe zadovoljen.

"Kar se tiče naše ekipe, smo čez priprave dobro trenirali, na začetek lige Aba pa smo dokaj optimalno pripravljeni. Na superpokalu so se videli jasni obrisi naše igre, videlo pa se je tudi, da je šele začetek sezone in da so prisotna majhna nihanja v igri. Mislim, da bo to čez sezono bolje, glede jutrišnje tekme pa smo že vsi nestrpni in komaj čakamo, da se začne. Obljubljamo, da bomo dali vse od sebe na igrišču in da se bomo po tekmi lahko veselili," je na novinarski konferenci v Celju dejal Mihevc.

Težav s poškodbami ekipa nima, na nasprotnika pa se je z video posnetki dobro pripravila. "Pripravili smo se tako kot na vsako tekmo, imeli smo video material, vemo, da je nasprotnik neugodna ekipa. Imajo jedro iz lanske sezone, dodali so še pet ambicioznih igralcev, igrajo pa veliko po krilih in z metom za tri točke," je dejal Mihevc.

Šentjurski strateg se zaveda zahtevnega ritma, naslednja tekma lige Aba Tajfun čaka že v nedeljo. "Pomembno je, da imamo vsi isti ritem, bolj kot ne enak razpored. V devetih dneh to pomeni pet tekem. Prav gotovo bo število treningov zaradi tega v prihodnje manjše. Ti bodo med tekmami namenjeni predvsem regeneraciji in pripravam na nasprotnika. Upam, da bomo v tem ritmu najboljši na koncu sezone, ko bo to najbolj potrebno," je še dejal Mihevc.

Tekme nestrpno pričakujejo tudi igralci sami. "Govorim osebno in tudi za ekipo, da že nestrpno čakamo tekme, saj smo treningov že malo naveličani. Treniramo za tekme in to je nekaj, za kar živiš, verjamem, da ne samo jaz, ampak tudi soigralci. Vsi smo ambiciozni, lahko začnemo. Nimamo ekipe z ekstremnimi talenti, nimamo igralca, ki bi lahko rešil tekmo. A če bomo poslušali navodila trenerja, našli kemijo med soigralci in med trenerjem ter ekipo, smo lahko še veliko močnejša kot lani," pa je pred tekmo dejal kapetan Dragiša Drobnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.