Šport > Košarka
30 ogledov

Lakovič: "Ne vem, ali bom še igral"

slovenija litva lakovič navijači EPA
"To evropsko prvenstvo (EP) je bilo korak nazaj. Nismo izpolnili cilja – torej vsaj uvrstitve na olimpijski kvalifikacijski turnir. Razočaran sem,” je po dvoboju z gostiteljico dejal kapetan Jaka Lakovič. Litva si je z zmago z 80:77 zagotovila dodatne kvalifikacije za London, Slovenci pa bodo naslednje leto po dolgem času imeli prosto poletje.

“Pred nami je še nekaj olimpijskih iger (OI), zdaj pa se moramo pripraviti na EP 2013. Eno leto bo res pavza, ampak verjamem, da bomo čez dve leti dobro pripravljeni,” se je poskušal potolažiti Zoran Dragić, izkušenejši košarkarji pa so bili po porazu z Litvo bolj zaskrbljeni. “Vzrokov za neuspeh je verjetno več; krivi smo vsi. Cilja nismo izpolnili. Nas bo to najbolj bolelo, nas bo najbolj sram, ker nam ni uspelo. Kadar je težko, se vidi, če reči delujejo, in tukaj očitno niso,” je dejal Matjaž Smodiš. Lakovič pa po neuspehu razmišlja tudi o koncu reprezentančne kariere: “Vsi imamo še vroče glave. Ne vem, ali bom še kdaj igral za reprezentanco. Zelo težko je kaj reči. Če bom čez dve leti še koristen, se bom z veseljem odzval, a moram razmisliti, kaj in kako.”

Maljković je zadovoljen

V nasprotju z igralci je bil selektor z nastopi zadovoljen. “Glede na kakovost naše ekipe in prvenstva sem zadovoljen. Mi smo imeli veliko težav z odpovedmi. Tudi proti Litvi bi lahko zmagali. Odločala je ena žoga,” je dejal Božidar Maljković in dodal: “Slovenija ima samo dva milijona prebivalcev, manjkalo pa nam je šest pomembnih igralcev. Kdor je nezadovoljen, z njim nekaj ni v redu. Oceno bomo sicer dali po koncu EP.”

Ne spreglejte niti odziva direktorja reprezentanc pri Košarkarski zvezi Slovenije Mateja Avanza in komentarja našega litovskega dopisnika Igorja Kovačiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.