Šport > Košarka
1844 ogledov

Lani Dončićev soigralec, zdaj bo nastopal v ABA ligi

McKinley Wright IV Profimedia
V črnogorskem košarkarskem klubu bo zaigral nekdanji član moštva Dallas Mavericks.

Pogodbo z Budučnostjo je podpisal ameriški košarkar McKinley Wright IV, ki je v minuli sezoni sicer nosil dres franšize Dallas Mavericks in je bil tako tudi soigralec slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Za organizatorja igre je bilo to druga NBA sezona, v prvi je zbral pet tekem za Minnesoto Timberwolves, v drugi pa je v povprečju vknjižil nekaj več kot 12 minut na 27 tekmah. Dosegal je po 4.2 točke, 1.7 skoka in 2.1 na dvoboj.

Še precej bolj odmeven pa je prestop še enega košarkarja, ki je v minuli sezoni delil garderobo z Dončićem. Nekdanji All-Star igralec Kemba Walker bo namreč odslej nosil dres evroligaškega Monaca.

Novega člana ima tudi Cedevita Olimpija. Z Ljubljančani je namreč enoletno pogodbo podpisal Američan Sean Armand. Ta je v minuli sezoni igral v dresih kluba Al Itihad iz Aleksandrije ter Avtodorja iz Rusije. Za slednjega je zaigral na šestih tekmah rednega dela in treh tekmah končnice.

"Veseli smo, da smo naše vrste pripeljali Seana Armanda, ki ima izkušnje z igranjem v več različnih ligah po Evropi. V vseh se je izkazal kot zelo dober strelec, gre pa za igralca, ki lahko igra na vseh treh zunanjih igralnih položajih," je ob Armandovem prihodu dejal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.