Šport > Košarka
32 ogledov

LeBron bolj priljubljen od Kobeja

kobe bryant lebron james EPA
Anketa medijske hiše ESPN je pokazala, da je LeBron James najbolj priljubljen košarkar v ameriški ligi NBA.

Dva naslova prvaka lige NBA sta LeBronu Jamesu pomagala, da je prvič po letu 2010 premagal ljubljenca ameriškega občinstva Kobeja Bryanta. Košarkar Los Angeles Lakers je bil za najbolj priljubljenega košarkarja izglasovan petkrat v zadnjih šestih letih.

Selitev v Miami končno oproščena

Za Jamesa ja glasovalo 12.9, za Bryanta pa 12.5 odstotkov anketirancev. LeBron je bil najbolj priljubljen že v sezoni 2009/2010, ko je še igral za Cleveland Cavaliers, zanj pa je takrat glasovala 15.6 odstotka navijačev. James je s selitvijo na Florido izgubil nekaj podpore, saj je v njegovi prvi sezoni pri Miami Heat zanj glasovalo ''samo'' 10.2 odstotka vprašanih, v drugi pa le še 9.4 odstotka. James je v zadnjih treh sezonah Miami popeljal do dveh naslovov prvaka, medtem ko so morali leta 2011 v finalu priznati premoč Dallas Mavericks.

Odločili mlajši in temnopolti

Košarkar Miamija si je prednost pred Bryantom pridobil med temnopoltimi in mlajšimi navijači. Zanj je glasovalo kar 24 odstotkov temnopoltih navijačev, medtem ko za Bryanta le 16. James je najbolj pribljubljen tudi med mladimi, saj je zanj glasovalo 18 odstotkov anketirancev starih od 12 do 17 let, medtem ko za Bryanta le 15 odstotkov.

Anketa medijske hiše ESPN poteka skozi celo leto, v njej pa sodeluje naključni vzorec Američanov starejših od 12 let. V omenjeno študijo je bilo vključenih 6221 navijačev, od leta 1994 pa so anketirali že več kot 400 tisoč Američanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.