Šport > Košarka
18 ogledov

LeBron dobil priložnost za maščevanje

tim duncan lebron james EPA
Manj kot 24 ur nas loči od prve finalne tekme lige NBA med San Antonio Spurs in Miami Heat. Prvi zvezdnik Vročice LeBron James se bo poskušal maščevati za poraz, ki so ga varovanci Gregga Popovicha pred šestimi leti prizadejali njegovi takratni ekipi Cleveland Cavaliers.

Cleveland Cavaliers so se leta 2007 prvič v zgodovini franšize uvrstili v finale lige NBA, kjer so z njimi pometli San Antonio Spurs (4:0). Kavalirji so bili povsem nemočni, pomagati pa jim ni mogel niti Lebron James. Američan, ki se je leta 2010 preselil k Miami Heat, bo imel letos priložnost, da osvoji drugi zaporedni naslov prvaka lige NBA. James se je po porazu proti Spursom pred šestimi leti zavezal, da bo postal boljši igralec, kar mu je v zadnjih letih nedvomno uspelo. ''Moral bom biti desetkrat boljši,'' je po porazu v finalu leta 2007 povedal James.

Po zmagi proti Indiani Pacers so novinarji Jamesa vprašali, kako bi primerjal svojo današnjo igro z igro izpred šestih let. ''Danes sem 20-krat, 40-krat, 50-krat boljši, kot sem bil v finalu 2007,'' je odvrnil košarkar Miamija.

Spursi so Jamesa pred šestimi leti odlično zaustavili, saj je iz igre metal le 35,6 odstotno, letošnjo sezono pa je končal s 56,5-odstotnim metom iz igre. ''Odkar sem izgubil proti Dallasu, se je moja miselnost spremenila. Vrnil sem se k osnovam. Šel sem nazaj domov in delal s svojim nekdanjim trenerjem. Poiskal sem miselnost, zaradi katere sem se zaljubil v to igro,'' je povedal James, ki je leta 2011 v finalu klonil proti Dallas Mavericks, leto kasneje pa se je dokopal do tako želenega šampionskega prstana.

Čeprav je San Antonio finale pred šestimi leti dobil v štirih tekmah, je Tim Duncan napovedal vzpon LeBrona Jamesa. Televizijske kamere so po tekmi ujele pogovor med obema košarkarjema, kjer je Duncan dejal: ''Kmalu bo to tvoja liga. Hvala, ker si nam pustil letos.''

Finale lige NBA:

1. tekma (četrtek, 6. junij) - Miami
2. tekma (nedelja, 9. junij) - Miami
3. tekma (torek, 11. junij) - San Antonio
4. tekma (četrtek, 13. junij) - San Antonio
----------------------------------------------------------
morebitne tekme:
5. tekma: (nedelja, 16. junij) - San Antonio
6. tekma (torek, 18. junij) - Miami
7. tekma (četrtek, 20. junij) - Miami

Prvaki lige NBA:

2013 - ?
2012 - Miami Heat (p. Oklahoma City Thunder)
2011 - Dallas Mavericks (p. Miami Heat)
2010 - Los Angeles Lakers (p. Boston Celtics)
2009 - Los Angeles Lakers (p. Orlando Magic)
2008 - Boston Celtics (p. Los Angeles Lakers)
2007 - San Antonio Spurs (p. Cleveland Cavaliers)
2006 - Miami Heat (p. Dallas Mavericks)
2005 - San Antonio Spurs (p. Detroit Pistons)
2004 - Detroit Pistons (p. Los Angeles Lakers)
2003 - San Antonio Spurs (p. New Jersey Nets)
2002 - Los Angeles Lakers (p. New Jersey Nets)
2001 - Los Angeles Lakers (p. Philadelphia 76ers
2000 - Los Angeles Lakers (p. Indiana Pacers)
 

Tim Duncan in LeBron James po četrti finalni tekmi leta 2007:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.