Šport > Košarka
13 ogledov

Pacers izsilili odločilno sedmo tekmo

indiana pacers david west Reuters
Košarkarji Indiane Pacers so v šesti tekmi finala vzhodne konference premagali Miami Heat (91:77) in izid v zmagah izenačili na 3:3. LeBron James je dosegel 29 točk, kar pa ob skromni podpori soigralcev ni bilo dovolj, da bi vročico popeljal v tretji zaporedni finale lige NBA. Odločilna sedma tekma bo v ponedeljek na Floridi.

Košarkarji Miami Heat so zapravili prvo priložnost, da bi si tretjič zapored zagotovili nastop v velikem finalu lige NBA. Branilci naslova so v šesti tekmi finala na vzhodnem delu lige v Indianapolisu izgubili z Indiano Pacers s 77:91. Indiana je tako izenačila izid v zmagah na 3:3, odločilna sedma tekma pa bo v ponedeljek na Floridi.

Zmagovalec dvoboja bo za naslov igral z ekipo San Antonio Spurs, ki je že pred tem s 4:0 v zmagah izločila Memphis Grizzlies. Finalna serija se bo začela v noči na petek po slovenskem času.

Paul George (28 točk, osem skokov, pet podaj) in Roy Hibbert (24 točk in 11 skokov) sta vodila soigralce do zmage in izenačenja v seriji predvsem v drugem polčasu, saj so prvi dve četrtini dobili gostje s 40:39. Odločilni je bil tretji del igre, ki so ga domači dobili z 29:15. LeBron James (29 točk, sedem skokov in šest podaj) ni imel prave pomoči v preostalih dveh članih velike trojice, saj sta Dwayne Wade in Chris Bosh skupaj "spravila" le 15 točk ob poraznem metu iz igre (4:16).

Druščina iz Miamija je imela v zadnjem delu celo priložnosti, da bi preobrnila potek dvoboja, saj se je prednost gostiteljev stopila na vsega štiri točke razlike (72:68), ko je bilo do konca še slabih šest minut. George je takoj nato odgovoril s trojko, James pa je pozneje v poskusu zabijanja zaradi udarca s komolcem dobil osebno napako v napadu, kar je pospremil s tekanjem po igrišču z obrazom, polnim nejevere zaradi odločitve sodnikov.

Ti so Jamesu dosodili še tehnično napako, ki si jo je zaradi ugovarjanja prislužil tudi pomočnik trenerja Miamija David Fizdale. George Hill je uspešno zadeval proste mete, Hibbert je nato zadel še iz igre in prednost je znova narasla na 11 točk ter do konca ni bila več manjša od desetih. "Tekmeci so nas v tretji četrtini povsem povozili," je priznal James, Hibbert pa je dodal: "Vedeli smo, da je lahko to naša zadnja tekma sezone, zato smo vložili veliko naporov in znanja, da smo tak načrt gostov preprečili."

NBA, končnica, finale vzhodne konference:

Indiana Pacers : Miami Heat 91:77 /3:3/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.