Šport > Košarka
473 ogledov

Legendarni jugoslovanski košarkar na poti v NBA hram slavnih

Vlade Divac, Košarka brez meja Benjamin Kovač
V NBA hram slavnih naj bi bil sprejet tudi legendarni center jugoslovanske reprezentance, Vlade Divac.

Sloviti jugoslovanski oziroma srbski center in trenutno eden izmed vodilnih mož pri moštvu Sacramento Kings Vlade Divac je med letošnjimi izbranci v košarkarski hram slavnih severnoameriške lige NBA s sedežem v Springfieldu v zvezni državi Massachusetts, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, ki se sklicuje na vire pri ameriški mreži ESPN.

Vlade Divac NBA legenda Šport Vlade Divac na ulici streljal s šibrovko, Američani šokirani

Eden izmed tistih, ki imajo dostop do informacij in dobro obveščenih virov znotraj sveta vrhunske košarke, Adrian Wojnarowski, je na družbenem omrežju Twitter razkril, da bo nekdanji center ekip Los Angeles Lakers, Charlotte Hornets in Sacramento Kings eden izmed šesterice razreda 2019, ki bodo vstopili v hram slavnih.

Enainpetdesetletni Divac, ki ga je izbral mednarodni odbor hiše slavnih, poimenovane po izumitelju košarke kanadskemu zdravniku in trenerju Jamesu Naismithu, je osem sezon preživel v majici jezernikov, dve pri sršenih in šest pri kraljih iz Sacramenta, s povprečjem na tekmo 11,8 točke, 8,2 skoka in 1,4 blokade.

Divac je eden izmed sedmerice košarkarjev lige NBA, ki se lahko pohvalijo s 13.000 točkami, 9000 skoki, 3000 podajami in 1500 blokadami.

Vlade Divac, KIngs | Avtor: EPA EPA

V hram slavnih bo sprejet v družbi še petih igralcev. To so Bobby Jones, Sidney Moncrief, Paul Westphal, Al Attles in Chuck Cooper.

Uradni sprejem častitljive druščine v Springfieldu bo potekal med sklepnim turnirjem velike četverice severnoameriške univerzitetne lige NCAA, ki ga letos gosti Minneapolis.

Divac je postal drugi srbski košarkar v hramu slavnih lige NBA, potem ko je ta čast leta 2004 pripadla Draženu Dalipagiću, skupno pa peti košarkar z območja nekdanje skupne države. Status nesmrtnih košarkarskih legend imajo tudi Hrvati Dino Rađa, Dražen Petrović in Krešimir Ćosić.

Vlade Divac Kritike Šport Vlade Divac udaril po ljubiteljih Luke Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.