Šport > Košarka
6223 ogledov

Legendi odvzeli sezonsko vstopnico, ker ne želi nositi maske

John_Stockton_AFP_-_main3 Žurnal24 main
Legendarni košarkar trenutno nezaželen na tekmah svoje univerze.

John Stockton, ki je s povprečjem 10,51 asistence na tekmo še vedno drugi najboljši asistent lige NBA vseh časov, boljši je le Magic Johnson (11,19), po skupnem številu zbranih podaj pa je prepričljivo prvi (15.806), ne sme več obiskovati tekem univerze Gonzaga, kjer pod stropom visi njegov dres. Poleg njega si je takšno čast pri Gonzagi doslej prislužil le še Adam Morrison, ki pa mu po bleščeči univerzitetni karieri v ligi NBA, v njo je vstopil leta 2006 kot tretji izbor na naboru, ni šlo po načrtih.

Stocktonu, nekdanjemu zvezdniku moštva Utah Jazz in članu originalnega Dream Teama na OI 1992, so vzeli sezonsko vstopnico, saj na tekmah Buldogov ni želel nositi maske v dvorani. V zvezni državi Washington, univerza se nahaja v mestu Spokane, morajo vse osebe, ne glede na cepilni status, nositi maske, če so v prisotnosti oseb, ki niso iz njihovega domovanja. Športne prireditve pri tem niso izjema.

"Na koncu je prišlo do tega, da so me prosili, naj nosim masko. Ker sem znana oseba, me marsikdo prepozna in dobili so pritožbe, da ne nosim maske. Odločitev je prišla od 'zgoraj'. Ali bom nosil masko, ali pa mi bodo odvzeli sezonsko vstopnico," je v intervjuju za The Spokesman-Review dejal Stockton, ki je znan nasprotnik cepljenja. O nošnji maske je razmišljal, a se nato za takšno početje ni odločil.

“Univerza Gonzaga se trudi upoštevati zdravstvene protokole, ki jih zahteva država Washington. Med njimi je tudi nošnja mask v zaprtih prostorih. Gledalci na košarkarskih tekmah morajo ves čas nositi maske," so svojo odločitev pojasnili na univerzi.

Stockton si želi, da bi se zdaj načeti odnos med njim in univerzo nekoč popravil. "Zelo sem navezan na to šolo. Del nje sem verjetno od petega, šestega letaa, rojen sem namreč le nekaj ulic stran od univerze, ko sem se tihotapil v dvorano in prodajal programe pred tekmami. Vezi so zdaj nekoliko napete, a ne pretrgane. Verjamem, da se bomo prebili tudi čez to," je dejal Stockton.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.