Šport > Košarka
51 ogledov

Luka Dončić navdušil z zabijanjem

Luka Dončić Profimedias
Luka Dončić je tokrat pokazal novo atraktivno potezo.

Košarkarji madridskega Reala ostajajo pri vrhu lestvice v Evroligi. V petem kolu so gostili turški Galatasaray in slavili z (90:81). Turki so bili v vodstvu do 27. minute, nato pa so pobudo prevzeli Španci in tekmo pripeljali k pričakovanemu koncu. 

Najboljši strelec tekme je bil Sergio Lull s 23 točkami, v ekipi Galatasaraja je Vladimir Micov tekmo končal s 17 točkami. Luka Dončić je k četrti zmagi madridskega Reala prispeval 11 točk. Ob tem je v dobrih 22 minutah, kolikor jih je preživel na igrišču, imel še dva skoka, tri astence in tri ukradene žoge.

Sedemnajstletnik je tokrat navdušil tudi z atraktivno potezo, pri evroligi so njegovo zabijanje izbrali za najboljše na prvih tekmah 5. kola.

Dončić je v tej sezoni zaigral na vseh petih evroligaških tekmah Reala, njegovo povprečje pa znaša 8.4 točke, 3.2 skoka, 2.4 podaje in eno ukradeno žogo na tekmo. Odlične številke za še nepolnoletnega igralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.