Šport > Košarka
14974 ogledov

Ko tudi vrhunski branilec ne ve, kje se ga drži glava

luka dončić Print Screen

Luka Dončić je na obračunu z ostrogami dosegel 22 točk, 12 skokov in 12 podaj ob 45-odstotnem metu iz igre (9/20) in zgolj 20-odstotnem metu za tri točke (2/10).

Prvi strelec Dallasa je bil tokrat Dončićev zvezdniški soigralec Kristaps Porzingis, ki je zbral 28 točk in 14 skokov ob 65-odstotnem metu iz igre (11/17) in 40-odstotnem metu z razdalje (2/5). "Porzingis je bil odličen. Zna se prilagoditi ekipam, kjer ga pokrivajo manjši košarkarji. Res je bil fantastičen. Ves čas napreduje. Igral je tudi zelo dobro obrambo," je velikana pohvalil trener Rick Carlisle.

Luka Dončić NBA Šport Nova zmaga Dallasa, Luka z novim trojnim dvojčkom

Za nekaj čarovnije je v zaključku tekme poskrbel Dončić. Dolgemu seznamu njegovih žrtev se je pridružil Dejounte Murray, nekdanji član druge obrambne peterke, ki ga je Luka naravnost osmešil.

Murray ob preigravanju Slovenca, ki je nakazal prodor, nato pa se s podajo med nogami pomaknil nazaj za črto za tri točke, sploh ni vedel, kje se ga drži glava. Dončić ga je poslal globoko v polje, nato pa praktično neoviran potopil trojko.

luka dončić Zadoščenje Šport Uf, kako so si ga privoščili! Dončićev kritik je dobil 'porcijo'

Čeprav ga je, kot temu radi rečemo, "poslal po burek", je po tekmi o Murrayju govoril z izbranimi besedami. "To je bil lep občutek, vendar menim, da me je Murray zelo dobro pokrival. Je dober obrambni košarkar," je komentiral Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.