Šport > Košarka
31 ogledov

Maljkoviću bo pomagal NBA strokovnjak

sport 07.08.2011 Bozidar Maljkovic, kosarka Slovenija - Crna gora, pokal Adecco Saša Despot
Slovenskemu košarkarskemu selektorju bo pomagal Chris Michael Thomas, 32-letni strokovnjak, ki v ligi NBA v moštvu Golden State Warriors deluje kot glavni videokoordinator in bo takšno vlogo opravljal tudi v slovenski izbrani vrsti.

Zdravniški štab reprezentance je okrepil dodatni fizioterapevt Martin Klešnik, ki bo igralcem v maserski vlogi na voljo v času EuroBasketa ter ob najhujših obremenitvah tudi za čas priprav. Sicer pa bo selektor Božidar Maljković ožji seznam kandidatov za nastop na EuroBasketu predstavil v petek, 5. julija.

Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc, je ob tem dejal: "Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) smo pred EuroBasketom 2013 dodatno okrepili štab moške članske reprezentance, da bi na domačem prvenstvu košarkarji res imeli na voljo vrhunsko podporo na vseh področjih. Strokovni del ekipe je okrepil 32-letni ameriški strokovnjak Chris Michael Thomas, glavni videokoordinator kluba Golden State Warriors, pri katerega kontaktu je posredoval podpredsednik KZS in nekdanji kapetan izbrane vrste Rašo Nesterović."

Thomas bo z reprezentanco od prvega dne priprav, njegova naloga pa bo predvsem še hitreje in bolj natančno analizirati videoposnetke tekmecev, ob tem pa nam bo v času priprav na voljo tudi za izobraževanje nadobudnih slovenskih trenerjev. V strokovnem štabu bosta vlogo glavnih asistentov še naprej opravljala Aleksander Sekulič in Gašper Potočnik, trener za telesno pripravo pa ostaja Tomaž Brinec, ki je v zadnji sezoni deloval v litovskem Lietuvosu Rytasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.