Šport > Košarka
414 ogledov

"Marihuana ne škoduje, ona združuje ljudi"

kevin durant Instagram
Veliki zvezdnik lige NBA je mnenja, da bi bilo potrebno marihuano umakniti s seznama prepovedanih substanc.

"Marihuana ne škodi nikomur, ampak pomaga in združuje ljudi. Mislim, da se o tem v tem času sploh ne bi smeli pogovarjati. Marihuana je ena od tistih substanc, ki jih imaš rad, ali pa ne. Če jo imaš, boš v njej užival, če pa ne, jo ne boš nikoli poizkusil, ali pa boš hitro prenehal z njeno uporabo," je izjavil eden izmed največjih zvezdnikov lige NBA Kevin Durant.

V ligi NBA marihuana sodi sicer med prepovedana sredstva, ob njeni uporabi pravilnik predpisuje suspenz nekaj tekem, če košarkar pade na testu. A v resnici teh testov v ligi NBA ne izvajajo. Durant se je zavzel, da marihuano zdaj umaknejo s seznama nedovoljenih poživil.

"Večina mojih soigralcev pije kavo vsak dan pred tekmo in po njej. Odvisni so od kofeina. V čem je razlika? Marihuana je rastlina, ki združuje ljudi v veselju in zadovoljstvu," je dejal dvakratni NBA prvak in najkoristnejši igralec sezone leta 2014, ki bo tokratno sezono izpustil v celoti zaradi poškodbe. Pred njo je sicer iz Golden State Warriors prestopil k Brooklyn Nets.

Kevin Durant | Avtor: Profimedia Profimedia

V ZDA je v devetih zveznih državah (Alaska, Kolorado, Kalifornija, Maine, Massachusetts, Nevada, Oregon, Vermont in Washington) dovoljena uporaba in nabava marihuane, večina zvezdnih držav pa dovoljuje konzumacijo kanavisa v medicinske namene.

Po besedah nekdanjegaigralca Nets Kenyona Martina naj bi marihuano uporabljalo 85 odstotkov košarkarjev lige NBA. Zvezdnika Carmela Anthonyja so tako na začetku njegove kariere, ko je še igral za Denver, ujeli celo na letališču z nekaj grami prepovedane snovi. Obtožbe so bile sicer kasneje umaknjene, a je moral v program za odpravljanje odvisnosti.

O uporabi se je pred časom sicer razgovoril tudi Matt Barnes, ki je leta 2017 npostal prvak skupaj z Durantom pri Golden Statu. "Šest ur pred vsako tekmo sem pokadil en joint. Zjutraj smo imeli strelski trening, nato sem odšel domov ali v hotel, si zvil joint, skadil in odšel spat. Potem sem šel pod tuš, nekaj malega pojedel in odšel na parket. Če vprašate trenerje in lastnike klubov, ali vedo, da igralci kadijo... Seveda vedo, Saj včasih tudi lastniki klubov pokadijo kakšen joint," je dejal zdaj že upokojeni košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice