Šport > Košarka
13 ogledov

Miami kljub porazu v končnico

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Miami Heat je v noči na nedeljo v gosteh izgubil proti Portland Trail Blazers s 93:110.

Goran Dragić je za Vročico v 34 minutah dosegel 15 točk, dva skoka in podajo. Z 20 točkami je bil najboljši Hassan Whiteside. Za Portland je C.J. McCollum prispeval 24 točk.

Miami si je klub porazu zagotovil nastop v končnici, saj je že pred njimi poraz minulo noč priznal tudi Chicago Bulls, ki je z 90:96 klonil proti Detroit Pistons in tako kot najtesnejši konkurent Miamiju ostal brez razigravanja v končnici.

Pod vodstvom trenerja Pata Rileyja so se Miami Heat v končnico uvrstili sedemnajstkrat v 21 sezonah, z Erikom Spoelstro na klopi pa sedmič v osmih sezonah. V 13 sezonah z ekipo, bo Dwyane Wade zaigral v svoji 11. končnici. Po nekaj letih odsotnosti, se v končnico, ki se mu je v zadnjih dveh sezonah za las izmuznila, vrača tudi Slovenec Goran Dragić.

"S tem klubom imaš zmeraj visoka pričakovanja, to se ne spreminja iz leta v leto. Torej, da smo preskočili to oviro in smo zdaj v končnici, to za nas ni tako velikega pomena, saj je pred nami še težko delo, ostati moramo skoncentrirani. Z današnjo tekmo sem razočaran. Nadigrali so nas, igrali so zelo dobro, mi pa nismo pokazali tistega, kar bi bilo za zmago v gosteh potrebno," je po tekmi menil trener Miamija Spoelstra.

Miami je v Portlandu znova zaigral brez Wadea, ki se je poškodoval po hudem padcu v sredo proti Los Angeles Lakers, in je zato že izpustil petkovo tekmo s Sacramento Kings. Pet igralcev vročice je doseglo vsaj 10 točk, najboljši strelec pa je bil Whiteside z 20 točkami, zbral pa je še 13 skokov. McCollum je bil s 24 točkami najboljši posameznik Portlanda, ob tem pa je bil nezgrešljiv pri metu za tri točke, saj je zadel vseh šest poskusov.

"Tekmovali bomo zmeraj, to je dejstvo. Če se tako odločiš, ti gre. Sicer ne morem govoriti za druge, a delamo tisto, kar moramo. Zmagujemo na domačem igrišču. Premagujemo ekipe, ki bi jih morali premagovati," je po tekmi dejal prvi zvezdnik domačih McCollum.

San Antonio še neporažen doma

V ostalih treh tekmah večera so Philadelphia 76ers izgubili proti Indiana Pacers s 102:115, San Antonio Spurs so s 102:95 premagali Toronto Raptors, Denver Nuggets pa so morali Sacramento Kings priznati premoč s 106:115.

Liga NBA, izidi:

Portland Trail Blazers - Miami Heat 110:93
Goran Dragić 34 minut, 15 točk, 2 skoka, podaja za Miami.

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 102:115
Chicago Bulls - Detroit Pistons 90:94
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 102:95
Denver Nuggets - Sacramento Kings 106:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.