Šport > Košarka
14 ogledov

Miami na krilih Dragića ostal med živimi

Goran Dragić Frank Kaminsky Al Jefferson EPA
Košarkarji Miamija so v sedmi tekmi premagali Charlotte Hornets (106:73) in z izidom 4:3 v zmagah napredovali v konferenčni polfinale.

Miami je v seriji sicer povedel z 2:0, nato pa je Charlotte dobil tri zaporedne tekme in v petek imel zaključno žogo na svojem parketu. Vročica je vzdržala pritisk, v Severni Karolini zmagala in izsilila sedmo tekmo na Floridi. 

Na odločilnem srečanju je Miami hitro prišel v dominanten položaj. Prvo četrtino je dobil za enajst (29:18), do polčasa pa še utrdil naskok (54:42). Glavno orožje domačih je bil Goran Dragić, do polčasa je vpisal kar 17 točk in podelil tri asistence ob šestih skokih. 

Na krilih Ljubljanačana se je razigral tudi Hassan Whiteside, svoje sta dodala Luol Deng in Dwyane Wade. Na drugi strani so bili Sršeni sila nerazpoloženi v napadu, svojega dne nista imela branilca Jeremy Lin in Kemba Walker (oba le po devet točk). V tretji četrtini je Miami dokončno odločil tekmo (83:53) in na koncu slavil za velikih 33 točk (106:73).

Dragić je bil najboljši strelec svoje ekipe, čeprav je celotno zadnjo četrtino presedel na klopi. Dosegel je kar 25 točk in dodal šest skokov ter štiri asistence. Iz igre je v 31 minutah metal kar 65-odstotno (11-17), od petih poskusov za tri je zadel dvakrat. Gerald Green je zbral 16 točk, Deng jih je dosegel 15 točk ob osmih skokih, Wade pa je prispeval 12 točk. Za Charlotte je bil najbolj učinkovit Frank Kaminsky z 12 točkami, eno manj je dosegel Courtney Lee.

V Toronto ali Indianapolis?

V naslednjem krogu se bo Miami pomeril z boljšim iz dvoboja med Toronto Raptors in Indiana Pacers, pred zadnjo tekmo v Kanadi je izid v zmagah 3:3. V drugem konferenčnem polfinalu Vzhoda se bo Cleveland udaril z Atlanto.

Na Zahodu sta polfinalna para San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder in Golden State Warriors - Portland Trail Blazers.

Liga NBA, končnica (1. krog), 7. tekma:

VZHOD:
Miami Heat - Charlotte Hornets 106:73 (29:18, 25:24, 29:11, 25:20)  /4:3/
Dragić (6 sk., 4 as.) 25, Green 16, Deng (8 sk.) 15; Kaminsky (5 sk.) 12, Lee 11.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.