Šport > Košarka
32 ogledov

Derbi? Razlika je znašala 32 točk!

san antonio spurs lamarcus aldridge Profimedias
Ekipa San Antonio Spurs je v drugem krogu končnice lige NBA premagala Oklahomo City Thunder s 124:92 in povedla z 1:0 v zmagah.

Izredno igro je prikazal LaMarcus Aldridge, ki je z 38 točkami dosegel rekord sezone, kar mu je uspelo zgolj v treh četrtinah, ko je igral, saj so v zadnji četrtini igrali rezervisti. Kawhi Leonard je dodal 25 točk in po pet skokov ter podaj. San Antonio je že v prvi četrtini povedel za 23 točk, saj je zadel 81,8 odstotkov metov, nato pa je med tekmo vodil že s 43 točkami razlike.

Aldridge je zadel 18 od triindvajsetih metov iz igre, Leonard 10 od trinajstih, Danny Green je dodal 18 točk, Tony Parker pa je zbral 12 podaj, osem v prvem polčasu. Vseh 13 igralcev San Antonia, ki so stopili na parket, je doseglo točke.

"Mi smo imeli res neverjeten večer, se zgodi, kot se zgodi tak večer nočne more tekmecev, kot se je primeril Oklahomi. Žoge so nam kar same letele v koš, tak je bil občutek," je menil trener zmagovalcev Gregg Popovich.

Na drugi strani so bili najuspešnejši Serge Ibaka z 19 točkami, Kevin Durant jih je zbral 16, Russell Westbrook pa 14 in devet podaj. Toda Ibaka, Durant in Westbrook so za to skupaj porabili kar 49 metov, le 19 pa je bilo uspešnih; enega manj je na drugo strani zadel zgolj Aldridge.

Liga NBA, končnica (2. krog):

ZAHOD:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 124:92  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.