Šport > Košarka
2584 ogledov

Miami še naprej opozarja na sramotno napako Dallasa, slovo prvakov

Miami Heat proti New York Knicks Profimedia
Prvaki končali nastope v NBA, v konferenčni finale še Miami in LA Lakers.

Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so obstali v 2. krogu končnice zahoda, potem ko so jih po šestih tekmah s 4:2 v zmagah izločili Los Angeles Lakers. Slednji so šesto tekmo v domači dvorani dobili s 122:106. V konferenčni finale so se uvrstili tudi igralci Miami Heat, ki so na vzhodu s 4:2 premagali New York Knicks.

Lakers, ki jih vodi superzvezdnik LeBron James, so se prvič po treh sezonah spet prebili do finala zahoda, potem ko so izločili aktualne prvake. Tam jih že čakajo Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki so prav tako s 4:2 v zmagah premagali Phoenix Suns.

Na šesti tekmi se je s 30 točkami izkazal prvi zvezdnik James, medtem ko je bil prvi strelec tekme Stephen Curry, ki je za bojevnike dosegel 32 točk. Pri jezernikih je Anthony Davis zbral 20 skokov, ki jih je dodal 17 točkam, 23 točk pa je k zmagi, s katero so v Los Angelesu ohranili možnosti za rekordni 18. naslov prvaka, prispeval Austin Reaves.

Miami Heat, ki se je šele preko dodatnega play-in turnirja kot osmi nosilec uvrstil v končnico, pa je iz nadaljevanja izločil New York Knicks, potem ko je v boju na štiri zmage na šesti tekmi v domači dvorani Kaseya Center zmagal s 96:92, in se uvrstil v finale vzhodne konference.

Miami se bo v finalu vzhoda oziroma polfinalu lige NBA pomeril z boljšim iz dvoboja Boston Celtics - Philadelphia 76ers. Ta je izenačen na 3:3 v zmagah, odločitev pa bo padla na sedmi tekmi. Prav tako pa Miami Heat iz tekme v tekmo dokazujejo, kako sramotna je bila odločitev Dallas Mavericks, da namerno izgubljajo zadnje tekme sezone in tako izpustijo dodatni turnir za končnico, a si povečajo svoje možnosti na naboru.

Vročica je namreč dokazala, da tudi če moraš v dodatni turnir za končnico, še nisi odpisan. Potem ko so se še kot zadnja ekipa vzhoda uvrstili v playoff, so najprej v prvem krogu izločili daleč najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks, zdaj pa so po zmagi nad New York Knicks že med štirimi najboljšimi ekipami v državi, medtem ko so Dallas Mavericks že en mesec na počitnicah.

Heat je sicer šele druga ekipa v zgodovini lige NBA, ki se je uvrstila v konferenčni finale kot osmopostavljena ekipa. "V tej ekipi imamo nekaj res dobrih igralcev," je odvrnil zvezdnik vročice Jimmy Butler na vprašanje, kako je to mogoče. "To je tisto, kar delamo najbolje: zaslužimo si te zmage, prigaramo si jih. Na to smo pripravljeni," je dodal Butler, ki je skupno zbral 24 točk, Bam Adebayo pa jih je prispeval 23. Na drugi strani je blestel Jalen Brunson z 41 točkami, kar je bilo vseeno premalo, da bi preprečil slovo kratkohlačnikov.

 

* Izida, končnica, 2. krog:
- polfinale vzhoda:
Miami Heat - New York Knicks                96:92
- Miami se je uvrstil naprej s 4:2 v zmagah;

- polfinale zahoda:
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 122:101
- LA Lakers so se uvrstili naprej s 4:2 v zmagah;

Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice