Šport > Košarka
10158 ogledov

Lukova neverjetna asistenca izbrana za najlepšo v ligi NBA (video)

Luka Dončić Profimedia
Neverjetna podaja Luke Dončića na tekmi z Indiano Pacers je bila izbrana za najlepšo asistenco sezone v ligi NBA.

V času končnice lige NBA vodstvo tekmovanja pogosto popestri večere z razglasitvami številnih nagrad rednega dela sezone. Tako smo nedolgo nazaj izvedeli, na katerem mestu je slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić končal v glasovanju za MVP, medtem ko je bil nekaj dni kasneje izbran v prvo idealno peterko lige.

V noči na petek pa je za Slovenca, ki je sicer statistično gledano dosegal neverjetne individualne številke, a vseeno svoje ekipe ni uspel popeljati v končnico, prišlo novo priznanje. Njegova asistenca s tekme proti Indiana Pacers je bila izbrana za podajo leta lige NBA.

Liga je namreč na svoji strani in socialnih omrežjih omogočila sledilcem, da glasujejo in izberejo najboljše zabijanje, obvladovanje žoge, asistenco, blokado, fotografijo in igralca z najboljšim stilom sezone v ligi NBA.

In za najlepšo asistenco sezone so navijači izbrali Lukovo podajo iz marčevske tekme proti Indiana Pacers, ko so Mavricks v gosteh slavili s 127:104. Slovenca sta v omenjeni akciji igralca Indiane Andrew Nembhard in T. J. McConnell stisnila v kot, Luka pa je v nemogoči situaciji skočil, se v zraku obrnil ter s podajo čez celo igrišče našel povsem odprtega Jadena Hardyja, ki je zadel lahko trojko.

Zabijanje leta je pripadlo zvezdniku Denverja Aaronu Gordonu, ki se je znesel nad Landryjem Shametom, medtem ko je pri blokadi leta Giannis Antetokounmpo osmešil LeBrona Jamesa. Se pa slednji lahko pohvali, da je bil izbran za igralca z najboljšim stilom. Žogo je najbolje obvladoval Kevin Durant, ko je osmešil obrambo Washingtona. Fotografija leta pa je pripadla Russellu Westbrooku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice