Šport > Košarka
33199 ogledov

Strokovnjaka šokirala, ta ekipa naj bi bila favorit, da pripelje Luko Dončića

Luka Dončić Profimedia
Ameriški mediji so se razpisali o tem, da so Utah Jazz ena redkih ekip, ki si želi in tudi lahko privošči menjavo za Luko Dončića ter da naj bi bili v pripravljenosti nemudoma vskočiti, če se odnosi med Luko in Dallas Mavericks zaostrijo.

Po sezoni polni razočaranj in že petih letih neuspešnih poizkusov, da bi okoli Luke Dončića sestavili ekipo sposobno se boriti za najvišja mesta, so vse glasnejše govorice (katere je igralec sicer zanikal), da naj bi bil slovenski superzvezdnik vse bolj nezadovoljen z vodstvom kluba Dallas Mavericks. Luka bi tako lahko že zelo kmalu zahteval menjavo iz kluba, ki mu več kot očitno ne more omogočiti boja za šampionski prstan.

Dončić bi lahko tako po vzoru številnih drugih zvezdnikov v zadnjem času preprosto zahteval menjavo, pa čeprav ga pogodba za Mavericke veže še vsaj za naslednje tri sezone. Če bi Luka zahteval menjavo in preprosto ne želel igrati za ekipo iz Dallasa, Mavericks ne bi imeli druge izbire, kot da na trgu poiščejo najbolj zanimivega kupca, ki si lahko privošči menjavo za takšnega zvezdnika, kot je Luka. Ni dvoma, da bi Mavericks v takšnem primeru zahtevali kopico izborov na naboru in čeprav bi si ga želela vsaka franšiza v ligi, so le redke ekipe, ki bi si ga lahko privoščile.

Kot se je razpisal nekdanji podpredsednik NBA ekipe Memphis Grizzlies ter kolumnist pri The Athleticu John Hollinger, naj bi bili tako v odlični poziciji Utah Jazz, ki naj bi "pozorno spremljali" razvoj Dončićeve situacije. "Moji viri so mi razkrili, da pri Utahu zelo pozorno spremljajo situacijo. Čeprav so se zdaj pojavila ugibanja, da bi lahko Nets za Dončića ponudili štiri prve izbore od Phoenixa in enega od Philadelphie ter igralce z izjemo Mikala Bridgesa, ki bi izenačili Lukovo pogodbo, bo to verjetno še vedno hudo premalo."

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na to, katere in koliko bodočih izborov na naboru si ekipe trenutno lastijo, Hollinger vidi kot edino ekipo, ki lahko v menjavo vključi prepotrebne izbore na naboru, ki bi zadostili Dallasove apetite, zgolj Utah Jazz ter morda še Oklahomo City Thunder. Jazz si namreč za nekaj naslednjih let lastijo kar 15 izborov v prvem krogu nabora, ki so jih predvsem dobili od Minnesote Timberwolves in Cleveland Cavaliers v menjavah za Rudyja Goberta in Donovana Mitchella.

Hollinger pa niti ni edini strokovnjak, ki je v zadnjem času povezoval Luko Dončića s prestopom k Utah Jazz. Podobno je namreč pred kratkim trdil že Jake Rodgers iz NBA Analysis Network. "Težko je napovedati, kaj prinaša prihodnost navezi Mavs-Luka Dončić, toda nekatere ekipe krožijo okoli njiju kot morski psi v vodi. Še posebej Utah Jazz nameravajo narediti vse za prihod Luke, ko bo ta postal na voljo."

Luka je sicer pred kratkim razlagal, da nima pojma, od kod prihajajo govorice, da naj bi bil nezadovoljen v Dallasu ter da namerava zahtevati menjavo, a če bo v Dallasu v novi sezoni priča novemu razočaranju, bi tudi Luko počasi lahko minilo potrpljenje. Utah Jazz naj bi po besedah strokovnjakov čakali točno na to.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice