Šport > Košarka
37 ogledov

Mladi Slovenci v boj za 9. mesto

Luka Rupnik evropsko prvenstvo Italija Slovenija slovenska košarkarska reprezent Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let se bo na evropskem prvenstvu borila za mesto deveto mesto.

Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je na evropskem prvenstvu v Tallinnu v tretjem krogu drugega dela po dveh porazih proti Latviji in Rusiji tokrat s 75:72 premagala reprezentanco Španije, a ostala brez želenega četrtfinala. Načrte Slovencev je že pred tem z zmago nad Rusijo pokvarila Italija, tako da se bodo Slovenci borili za 9. mesto.

Najboljši strelec Slovenije je bil na današnji tekmi Luka Rupnik z 20 točkami, Žiga Dimec jih je dodal 17, Tomaž Bolčina pa je s 13 točkami in 13 skoki dosegel nov dvojni dvojček.

"Najboljša tekma na prvenstvu"

"Odigrali smo najboljšo tekmo na prvenstvu. Žal nam rezultat tekme med Italijo in Rusijo ni šel na roko. Tako smo v medsebojnem krogu znotraj skupine F izpadli iz četrtfinala. Kljub temu čestitam ekipi za odlično igro. Zdaj je na nas, da se osredotočimo in odigramo maksimalno zavzeto tekme do konca prvenstva in se borimo za deveto mesto na tem prvenstvu," je dejal trener reprezentance Damjan Novaković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.