Šport > Košarka
2 ogledov

"Moramo iskati napako Rusije"

Slovenija Sekulic Žurnal24 main
Slovenija bo v Klaipedi zadnjo tekmo prvega dela evropskega prvenstva odigrala proti Rusiji. Dvoboj se bo začel ob 17. uri. Za analizo tekmeca je bil tokrat zadolžen Aleksander Sekulić.

"Rusi so reprezentanca, ki je v naši skupini pokazala največ. Andrej Kirilenko jim daje dodatno kakovost. Z njim dobijo veliko v fazi protinapdov in v napdalnem skoku. Najbolj so nevarni, ko igrajo praktično s petimi nizkimi igralci. Ko postavijo njihovega krilnega centra na mesto centra. Igrajo široko in omogočijo veliko prostora Kirilenku za gibanje brez žoge," je povedal pomočnik selektorja Aleksander Sekulić in dodal: "Biti moramo strpni v napadu, ker precej menjujejo obrambe. Igrajo tudi consko obrambo. Hitro prehajajo iz obrambe mož na moža v cono. Prevzemajo vse. Moramo biti zbrani in iskati priložnosti, ko naredijo kakšno napako. Vztrajati moramo pri svoji igri. Treba bo igrati agresivno v obrambi in dati lahke koše v protinapadih."

Zmagovalec dvoboja bo v naslednji krog tekmovanja prenesel štiri točke in si s tem že na stežaj odprl vrata v četrtfinale. "Eni in drugi si želimo v Vilno odpotovati z maksimalnim izkupičkom točk. Mislim, da bomo videli dobro tekmo."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:29 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...