Šport > Košarka
8 ogledov

Murić: Gledalci so ključni

Dino Murić Saša Despot
Na zadnji evroligaški tekmi se je pri Unionu Olimpiji izkazal tudi Dino Murić. O tem, da je bil z njegovo igro zadovoljen tudi trener Sašo Filipovski, veliko pove podatek, da je mladi košarkar na parketu prebil skoraj 33 minut.

Nekdanji član bežigrajskih Parkljev se je v sredo na tekmi s poljskim Prokomom (70:62) izkazal tudi sredi tretje četrtine, ko je pri rezultatu 48:45 zadel trojko, zmaji pa so nato tekmecu znova pobegnili. "Meni se ta koš ni zdel tako odločilen," je po tekmi v garderobi razložil starejši od bratov Murić, o pomembni zmagi, ki Ljubljančanom ohranja upanje na uvrstitev v evroligaški Top 16, pa je menil: "Najpomembnejše je, da ostajamo v igri za uvrstitev v drugi del tekmovanja. Proti Prokomu smo dobro izpolnili trenerjeve zamisli. V napadu je žoga dobro krožila, tekmeca smo ustavili pri 60 točkah, s pomočjo gledalcev pa smo prišli do zmage."

Slovenski reprezentant je o svoji predstavi povedal: "Ne morem reči, da sem zadovoljen s svojo igro. Vsak košarkar mora težiti k čim boljšim predstavam. Tudi jaz. Sem pa zadovoljen, da mi trener zaupa. V ekipi imam svojo nalogo, ki se je poskušam držati in na ta način pomagati moštvu do zmag. Na vsakem treningu poskušam iz sebe iztisniti čim več in pokazati trenerju, da mi lahko zaupa. To zaupanje je najpomembnejše. Moja naloga je predvsem dobra igra v obrambi, lovljenje odbitih žog, če pa dobim kakšno dobro žogo v napadu za met, jo tudi poskušam spraviti skozi obroč. S svojo energijo poskušam pomagati na čim boljši način."

Že v sredo bodo ljubljanski košarkarji v Evroligi znova zaigrali pred domačimi gledalci. V goste prihaja turški podprvak Galatasaray, ki je v treh odigranih kolih prav tako kot Ljubljančani prišel do ene zmage in dveh porazov. Murić pričakuje polno dvorano: "Podpora navijačev je za nas ključna. Vsakemu tekmecu je težko igrati v Stožicah. Upam, da bomo dobili tudi naslednji dvoboj z njihovo pomočjo. Seveda tudi vse ostale."

Murić je sicer na dosedanjih treh tekmah v povprečju zabeležil štiri točke in 3,7 skoka na tekmo. Za dve točki zadene 42,8 odstotkov meta, pri trojkah pa je polovično uspešen. Iz štirih poskusov je zadel dva. Da mladi slovenski reprezentant vse bolj prihaja v ospredje, kaže tudi podatek, da je na prvi evroligaški tekmi proti Barceloni igral le tri minute (dve točki), proti Sieni devet (dve točki, pet skokov, dve ukradeni žogi), proti Prokomu pa že skoraj 33 minut (devet točk, šest skokov).

 

 

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 20:40 05.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.