Šport > Košarka
51 ogledov

Na tribune skrili 300 pevcev

Vstala Primorska, Sixt Primorska Facebook
Pri koprskem košarkarskem prvoligašu so na noge spravili celotno dvorano.

Na prvoligaški košarkarski tekmi med Sixtom Primorsko in državnimi prvaki iz Domžal so s pesmijo na noge dvignili vso dvorano. Med gledalce so skrili 300 pevcev iz različnih primorskih zborv, ti pa so med tekmo zapeli neuradno primorsko himno.

Vstajenje Primorske je pomagalo tudi domačim košarkarjem, ki so v 7. kolu zabeležili peto zmago. Helios so premagali z rezultatom 71:65.

"Da pesem združuje, smo dokazali z akcijo, na kateri smo želeli obuditi primorsko zavest tudi na športnih dogodkih, povezati mlade in stare pevce iz različnih krajev, hkrati pa podpreti košarkarje, ki prvo leto nastopajo pod imenom Sixt Primorska. Za presenečenje niso vedeli niti igralci obeh moštev, niti vodstvo kluba ter ostali navijači, ki so se pridružili petju," so dejali organizatorji iz agencij Sportanzo in Extrem.

Vstajenje Primorske je slovenska rodoljubna pesem. Nastala je februarja 1944 v Križni gori nad Colom, njen avtor je Lev Svetek-Zorin. Uglasbil in z avtorjevo odobritvijo je pesem priredil Rado Simoniti leta 1968.

Komentarjev 2
  • hešteg 09:22 24.november 2016.

    Odlična zamisel in super izvedba...Ne vem pa, kaj na tekmah delajo tisti, ki so gledali naokrog kot bebci. Očitno pridejo jest kokice.

  • dusan72 23:07 23.november 2016.

    Youtubev=rJ8mrOBSiQs