Šport > Košarka
138 ogledov

Nadaljevanje sezone da ali ne? Košarkarji povedali svoje

liga NBA komisar Adam Silver odziv na rasizem Donalda Sterlinga EPA Komisar lige Adam Silver.
Po poročanju Los Angeles Timesa naj bi se velika večina NBA igralcev nagibala k nadaljevanju sezone.

Ameriški mediji poročajo, da je sindikat košarkarjev severnoameriške lige NBA vsem igralcem poslal vprašalnik o nadaljevanju sezone. Anketa med igralci ne bo javna, sindikat NBPA pa od vseh košarkarjev zahteva odgovor o nadaljevanju tekem v času epidemije novega koronavirusa. Vodstvo NBPA je za The Athletic dejalo, da ni naročilo tovrstne ankete, kar je povzročilo manjšo zmedo.

Luka Dončić Preobrat Šport Grožnje Dončićevega šefa zalegle, liga NBA popustila

ESPN je poročal, da je sindikat košarkarjev od igralcev zahteval, da na vprašanje o nadaljevanju sezone odgovorijo z "da ali ne", vodstvo NBPA pa je za The Athletic dejalo, da ni naročilo in razposlalo prav nobene tovrstne ankete.

Izvršni direktor NBPA Michele Roberts, predsednik združenja igralcev Chris Paul in še nekaterimi drugi košarkarji so se na petkovi videokonferenci skupaj s komisarjem lige NBA Adamom Silverjem pogovarjali o najbolj aktualnih temah v ligi NBA in morebitnemu nadaljevanju sezone v času epidemije.

adam silver Svarilo igralcem Šport Liga NBA pred največjim izzivom v zgodovini obstoja

Silver je tedaj dejal, da se vseh 30 lastnikov klubov v ligi NBA zavzema za nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena 11. marca. Vodstvo lige intenzivno razmišlja, kako bi lahko pod streho spravilo preostale tekme rednega dela in končnico, natančnega načrta pa še nima.

Yahoo Sports je poročal, da je Paul v torek organiziral zasebno videokonferenco z nekaterimi največjimi zvezdniki lige NBA, kot so LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Stephen Curry, Damian Lillard in Russell Westbrook. Vsi omenjeni igralci so izrazili željo, da bi se sezona - ob ustreznih zdravstvenih in varnostnih ukrepih - nadaljevala.

Časnik Los Angeles Times je v zvezi s tem zapisal, da se 70 odstotkov košarkarjev zavzema za nadaljevanje sezone, 30 odstotkov pa jih je proti.

kobe bryant Zgovorna gesta Šport Tako so počastili spomin na Kobeja Bryanta
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.